Beschrijving
Voor liefhebbers van pure chocolade met een klein beetje melk voor extra romigheid,
Of voor liefhebbers van melkchocolade met veel cacao waardoor je veel meer de rijke smaken uit de cacao kunt ontdekken.
Sirene maakt deze Dark Milk chocolade met maarliefst 65% cacao (meer cacao dan veel pure chocolades in de supermarkt) – de cacao komt van Alta Verapaz in Guatemala. Waar je in sommige melkchocolades amper meer proeft dan zoet + romig is het hier wel even anders – de karakteristieke smaaktonen van de cacao uit Guatemala blijven behouden en worden door de melk aangevuld. Heel complex van smaak, verrassend zoet voor dit cacaopercentage, en lekker romig.
De maker zegt over deze chocolade “Laten we duidelijk zijn: dit is geen melkchocolade, het is pure chocolade waaraan melk als smaakmaker is toegevoegd. Dus terwijl de melk een heerlijke romige textuur toevoegt, zijn het de bonen die de show stelen. Rijke esdoorn-karameltonen op deze prachtige Guatemalteekse boon.”
Over de herkomst: “In het weelderige, bergachtige gebied van Alta Verapaz, Guatemala, vind je de inheemse Q’eqchi Maya-boeren die een prachtige cacaoboon verbouwen. Hun erfgoed gaat duizenden jaren terug tot de vermoedelijke oorsprong van chocolade in de oude Maya-beschaving, dus ze hebben duidelijk nogal wat ervaring met cacaobomen.”
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, vol melkpoeder, cacaoboter.
Inhoud 70 gram. Allergienotitie van de maker: gemaakt in een faciliteit vrij van noten en soja. Bevat melk.
Caspar –
Wow! Zodra je de verpakking opent komt het aroma van cacaobonen je tegemoet. Dat belooft wat. Dat wordt een misschien onplezierige, al te pure chocolade-ervaring. Maar nee! De toegevoegde melk doet zijn werk precies goed. Een bijzonder smaakvolle, en toch zachte, romige ervaring. Een aanrader!
Martin –
My Christmas Chocolate. After some pieces it is getting complex. Very tastefull and pleasent. Some milk, fruity, floral-spicy…
Great!