Soeka Chocolade

Soeka!soeka chocolade bean to bar lokaal berg en dal nijmegen indonesie sulawesi

Guus en Lisa uit Berg en Dal hebben een bijzondere start van hun bean to bar chocolade avontuur. Ze begonnen hun avontuur namelijk met het kopen van cacaobonen direct bij de cacaoboeren in Indonesië, en bedachten pas later hoe ze daar chocolade van gingen maken.

Natuurlijk doen ze dat ‘bean to bar’ – de eerste lichting overigens nog niet op eigen apparatuur maar bij de heren van Mesjokke. Het plan is helder: bean to bar chocolade maken helemaal lokaal in Berg en Dal. En zo direct de cacaoboeren in Indonesië steunen. En dan ook nog iets met geiten…. Jazeker, geitenmelkchocolade!

De eerste repen hebben wij natuurlijk geproefd. Laten we wel opmerken dat de repen spiksplinternieuw zijn en de smaak dus wat zou kunnen variëren. Vooral juist nu proeven dus, dan kun je proeven hoe deze makers zich ontwikkelen. We vinden deze repen in ieder geval een mooie start en zeggen hoera voor lokale chocolade, en de inzet voor eerlijke handel in Indonesië!

De gemeente vond het initiatief voor eerlijke en ambachtelijke chocolade ook de moeite waard en verkoos Soeka tot ‘beste idee van Berg en Dal‘. Top!

Meer over Soeka lezen? Bekijk hun website http://soeka-chocolate.com/

Alle 2 resultaten

De waardering van chocoladeverkopers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 59 reviews.

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.