Beschrijving
Als je het op de verpakking ‘de zeldzaamste cacao ter wereld’ noemt dan denken wij zelf gelijk aan de vele variëteiten cacao die ook zeldzaam zijn en zeggen…daar twijfelen we toch een beetje aan.
Feit is wel dat de Fortunato nr 4 cacao speciaal is en dat er met deze cacao heel wat heerlijke chocolades gemaakt worden – wij denken dan gelijk terug aan het eerste moment dat we Fruition’s 68% donkere melkchocolade proefden – ook met deze cacao gemaakt. En dat Solkiki de claims van hun leverancier, de mensen die de cacao verbouwen, zo overnemen mogen we ze misschien niet aanrekenen. Lees zelf meer bij Marañonchocolate.
Enfin, wij houden ons bij de feiten en dat is dat deze cacao dus van de befaamde Fortunato #4 cacao gemaakt is, verbouwd in Peru en dat Solkiki deze chocolade maakt van enkel cacao en rietsuiker, dus zonder toegevoegde cacaoboter.
Een krachtige (zure) smaaksensatie, of zoals Solkiki het zegt: Verwacht geen bitterheid. Heldere florale smaaktonen. Veel mensen otndekken honing of gedroogd fruit en rozijnen in deze chocolade met twee ingrediënten. We hopen dat je van deze chocolade evenveel geniet als wij bij het ontdekken van z’n geheimen”
Een uitgebreide recensie lees je hier bij Foodaholics. “mooi van structuur, smelt mooi en de smaak is fantastisch en blijft lang hangen.
Binnenkort ook te koop: de variant van deze chocolade met identieke cacao maar dan juist wél cacaoboter toegevoegd. Zodra deze beschikbaar is plaatsen we een linkje zodat je ze allebei tegelijk kunt bestellen, mooi vergelijkingsmateriaal! Zo kun je perfect zien hoe de hoeveelheid cacaoboter invloed heeft op de smaak.
Ingrediënten: Cacaobonen, rietsuiker.
Vegan. Kan sporen bevatten van soja, noten en gluten.
Awards: Won zilver bij de Europese halve finales van de International Chocolate Awards in 2016 & 2017.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen