Beschrijving
Abstracte chocolade wetenschap. Een pure chocolade met nibs van Soma.
Daar zeggen ze over: Blenden is een kunst en chocolade is een abstracte wetenschap. Waar single origin chocolade probeert de beste smaken van een bepaalde cacao te laten spreken is een blend alsof je met die verschillende smaken een schilderij maakt. We werken met tot wel 10 verschillende origines om door het blenden van de verschillende cacao herkomsten een simpel maar toch verheven doel na te streven: om de allerhoogste smaakheerlijkheid te bereiken – een eetbare uitdrukking van ons werk.
De chocoladereep wordt afgemaakt met gesprinkelde crunchy geroosterde cacaonibs.
Origines: blend. Costa Esmeraldas (Ecuador), Ucayali (Peru), Canoabo (Venezuela).
Cacao: 75%
Smaaktonen van de makers: kokosroomtaart, versgebakken brownie, roze grapefruit, rum, vijg.
Ingrediënten: cacaonibs, rietsuiker, cacaoboter.
Allergienotitie van de makers: kan sporen van pinda’s, noten, soja en melk bevatten.
Tussen al die single origine chocolade is het goed om te beseffen dat als er slechts 1 cacaosoort gebruikt wordt dit niet beter is dan wanneer er verschillende herkomsten van cacao samen worden geblend om zo een mooie nieuwe ervaring te creëren. Ja, we vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de herkomst van cacao. Dat er meer begrip komt voor hoe chocolade tot stand komt, wie de cacao verbouwen en waar ze dat doen en onder welke omstandigheden. Ook voor de vele bijzondere smaken in cacao, en welke rol de herkomst, fermentatie etc daarin spelen. Omdat dat nu eenmaal niet gangbaar is en wel belangrijk zullen we dat ook blijven uitdragen. Maar een blend is absoluut niet minder, en deze geweldige reep van de meester van Soma is daar natuurlijk een mooi bewijs van.
Anneke –
Tot nu toe vind ik alles van Soma fantastisch, ik zou geen favoriet kunnen kiezen. Ik vind zo’n prachtige blend wel echt heel erg aanbevelenswaardig, naast de grote beweging van origine chocolades. Een blend kan in principe meer (parallelle) smaakontwikkeling bieden dan een single bean of single origin chocolade. En als het dan ook nog zo perfect harmonieus is uitgevoerd…. hemels.