Beschrijving
We vinden het heel mooi dat er heel wat makers een chocolade maken met de cacao van Kokoa Kamili uit Tanzania. Eerlijke cacao, hoge kwaliteit, en zeker ook met fruitige smaaktonen. Maar hoe daar invulling aan wordt gegeven – is de chocolade flink zuur en fruitig of juist wat minder, zitten er ook net wat donkere/cacao en notige tonen in of niet. Welke soorten fruit kun je in de smaak ontdekken? Hoe is de balans?
Enfin, mooi om nu ook van Soma een versie te hebben, zoals jullie misschien weten zijn we wel (enorm) enthousiast van deze Canadese makers, en best trots dat we een grote variëteit aan hun chocolades al lange tijd in ons assortiment hebben.
Omschrijving door Soma zelf:
“Mbingu is een pure chocolade van 70% gemaakt van cacao die groeit in de Kilomberovallei, in het hart van Tanzania. De bomen die in de vallei groeien, zijn gecertificeerd biologisch. Boeren in Kilombero beoefenen al generaties lang biologische landbouw. Kokoa Kamili koopt natte bonen, rechtstreeks uit de peul, van kleine boeren die de hoogste prijs in Tanzania betalen.
“Mbingu”, Swahili voor Hemel, is het kleine stadje waar de bonen worden gefermenteerd en gedroogd. De locatie grenst aan het Udzungwa Mountain National Park, beroemd om zijn vogel-, primaten- en savanneolifantensoorten.
De schildering op de doos is ontworpen als een Kanga, de prachtig gepatroneerde kleding die door vrouwen in Tanzania wordt gedragen. Elk ontwerp en patroon symboliseert een boodschap. Geïnspireerd door het briljante werk van de cacaoboeren en het team van Koako Kamili, is het een cacaopod-kanga!”
Smaaktonen omschreven door de makers:
Ingrediënten: cacao, suiker, cacaoboter
Inhoud 65 gram,
Allergienotitie van de makers: kan sporen bevatten van alle types noten, pinda, melk, gluten en soja.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen