Beschrijving
Old school? Nou en of!
Deze chocolade is wel érg bijzonder, en dan vooral dankzij de structuur!
De ingrediënten kennen we…cacao + suiker. De bewerking is…anders! De cacaonibs en suiker zijn zeer minimaal bewerkt, eigenlijk maar deels gemalen. Zo ontstaat een totaal andere structuur dan we van chocolade zoals we het kennen gewend zijn, en dat beinvloed zéker ook de smaakbeleving.
Je ziet het al aan het uiterlijk…het lijkt eerder een koekje dan een chocoladereep, maar het is toch echt énkel cacao (Madagaskar 66%) met rietsuiker.
Ingrediënten: cacaonibs, rietsuiker
Kan sporen bevatten van noten, melk, gluten & soja.
Het plaatje geeft de ene versie aan – met madagaskar cacao. Maar…Soma gebruikt af en toe ook de Chuao cacoa voor deze reep. Dat kan er dus ook in zitten, het wisselt een beetje per versie. Lastig misschien, zeker voor wie graag een bepaalde versie heeft. Wil je weten welke versie we hebben? Mail dan eerst even. Maar beiden zijn mooi om kennis te maken met deze heel speciale chocoladereep!
lida.bach –
They look somewhat like miniature charcoal briquettes and the chunks of this exceptional bar indeed warm your heart with rich notes of mocha and cardamom. While the friable texture is evocative of chocolate shortbread, this bar is only modestly sweet and more brittle than tender (if you prefer smooth chocolate, this one’s not it) . This layered consistency pairs perfectly with the earthy, complex flavor. The “Old School” bars are one of SOMA’s finest creations.
Anneke –
Soma is denk ik mijn favoriete chocolademaker, en ik heb er toch best wat geproefd. De smaken en het mondgevoel zijn subliem. Ik heb nog niet alles van Soma geproefd, maar deze (en Dark Fire, Arauca Colombia en Crazy 88) staan samen op mijn lijstje van absolute topfavorieten! Dit voelt een beetje als een koekje, met grove suikerkristallen en cacaodelen. Heerlijk fruitige chocolade. Dat proef je in andere chocolades wel vaker, maar dan komt het in het smelten tevoorschijn. Ik vind het steeds weer verrassend om het ook te proeven in zo’n grove ‘kauwchocolade’.