Standout – 70% Puur Kerta Semaya Indonesië (Limited Edition)

7.95

Pure chocolade van 70% cacao van Kerta Semaya Samaniya coöperatie uit Bali, Indonesië van de oogst van 2021.

Veel in te proeven, van kruidig tot notig tot herbaal tot fruitig en nog heel wat meer. Rijke smaak, en prettige lange nasmaak.

Op voorraad

Artikelnummer: STKSS1 Categorie: Tag:

Beschrijving

Een hele naam ‘Kerta Semaya Samaniya 2021’ – maar het gaat om een pure chocolade (70%) van de coöperatie met deze naam (KSS afgekort) vanuit Bali Indonesië.

Standout uit Zweden maakt daar een van de twee van zijn ‘limited edition‘ chocolades van. Nou zijn we als Chocoladeverkopers zelf niet de allergrootste fans van dingen tot gelimiteerd uitroepen om er meer van te verkopen – maar… als het interessante chocolade is, van mooie cacao, zien we het door de vingers. En zetten we het er ook gewoon maar braaf bij. Hoeveel repen er gemaakt zijn, hoeveel cacao er geoogst is, we hebben geen idee – maar als de maker zegt dat het limited  is zal er wel een bepaald aantal chocolades gemaakt zijn, en wordt ie verder niet onbeperkt bijgemaakt.

Dan naar waar het echt om gaat…de smaak. En die is toch wel echt interessant te noemen. De smaak gaat vele kanten op, van zacht en zoet tot meer aards en bijna paddestoelachtig. Maar ook richting room, een verwarmende alcohol smaaktoon, fruitig maar dan wel meer richting gedroogd fruit (vijg?), zeker ook wat notig en kruidig. Heel spannend, en gek genoeg ondanks de vele smaken die opkomt voelt het niet als een chocolade waar balans in mist, op een of andere manier klopt het. En de nasmaak blijft lang en erg prettig complex – wat zachter dan alle smaken die voorbij zijn gekomen, en lekker zoet en warm. Een mooie sensatie.

Een wilde chocolade, die je graag wil blijven ontdekken, ons eigen exemplaar ging in ieder geval erg snel op.

Smaaktonen omschreven door de maker: Arrack, passievrucht, walnoot.

Ook leuk te lezen wat chocoblogger de ‘Schokolade Hunter’ er over te melden heeft, met een zeer uitgebreide omschrijving van hoe hij de smaak ervaart: “Hier vindt u uitzonderlijk opwindende en tegelijkertijd uiterst aangename aroma’s van jammy-zoete gedroogde pruimen, rozijnen, dadels en vijgen, die worden begeleid door harmonieus op elkaar afgestemde tonen van mout, karamel, rum, umami-kruiden en gedroogde keukenkruiden. inclusief een delicate koekjestoets geworden. Als kers op de taart is er bovendien een subtiele, zacht geaccentueerde zoutachtige component, die vooral in geur tot uiting komt en het aroma nog beter tot zijn recht laat komen. Een spectaculair vuurwerk van smaken – ik heb geen woorden voor woorden.” (Lees hier de hele beoordeling)

Ingrediënten: cacao, suiker.

Allergienotitie: kan sporen van melk bevatten.

Biologisch. Inhoud 50 gram.

Over de cacao:

Land: Indonesië
Regio: Jembrana (West-Bali)
Producent: KSS Coöperatie
Biodiversiteit: Gecultiveerd met jackfruit, mangosteen en snakefruit.
Hoogte: 20-400 meter boven zeeniveau
Oogst: 2021
Fermentatie: centrale gisting in houten kisten met 2 niveaus bedekt met bananenbladeren (6 dagen / 48u-48u-48u)

Meer over de cacaocoöperatie KSS, hieronder Ze hebben ook een eigen website.

 

 

Maker

Standout Chocolate

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.