Taza

taza biologische fair chocolade uit de verenigde statenTaza is een Amerikaans merk dat steengemalen chocolades maakt.

De repen die ze maken zijn veelal flink tot enorm grof van structuur, met intense en ook bepaald ruwe smaak.  De suiker gaat in de repen van Taza redelijk snel overheersen waardoor het voor ons gauw aan de zoete kant wordt. Daarom bieden we graag enkel een aantal van de puurste varianten aan.

Taza begon in 2005, na reizen in Oaxaca, Mexico waar oprichter Alex Whitmore steengemalen cacao ontdekte. Hij ging er in de leer en terug in Somerville, Massachusetts begon hij samen met zijn vrouw met chocolade maken.

Taza is zeer open over de cacao, en waar deze vandaan komt en publiceert elk jaar een ‘transparency report’. Ook de principes worden open gecommuniceerd, inclusief cijfermatige onderbouwing. De precieze informatie over hoeveel cacao er is afgenomen, waar, hoe het vervoerd is,  Al met al is Taza op hun website zeer open over hun werkwijze, en dat waarderen wij enorm!

In Amerika gebruikelijk en inmiddels helaas ook hier steeds meer gangbaar: ze strooien nogal met labeltjes. Biologisch, direct trade – dat vinden we zinvolle informatie . Maar dan volgt er nog een hele rij labeltjes…melkvrij, glutenvrij, sojavrij, veganistisch, etc…Voor pure chocolade wat ons betreft nogal overbodig.

Al met al: met opzet zijn veel van hun chocolades nogal ruw van structuur en daardoor nogal anders…. Dit geldt overigens vooral voor de ronde Mexicanos. De repen zijn iets meer standaard maar het blijft een bijzondere ervaring. Niet onze favoriete repen, zeggen we er dan maar gewoon gelijk bij – maar wel leuk om eens te proberen. Daarbij geven we graag pluspunten voor de openheid en directe handel.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De waardering van chocoladeverkopers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 49 reviews.

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.