Toont alle 7 resultaten

Over Taza

Taza begon in 2005, na reizen in Oaxaca, Mexico waar oprichter Alex Whitmore steengemalen cacao ontdekte. Hij ging er in de leer en terug in Somerville, Massachusetts begon hij samen met zijn vrouw met chocolade maken.

Taza is zeer open over de cacao, en waar deze vandaan komt en publiceert elk jaar een ‘transparency report’. Ook de principes worden open gecommuniceerd, inclusief cijfermatige onderbouwing. De precieze informatie over hoeveel cacao er is afgenomen, waar, hoe het vervoerd is,  Al met al is Taza op hun website zeer open over hun werkwijze, en dat waarderen wij enorm!

In Amerika gebruikelijk en inmiddels helaas ook hier steeds meer gangbaar: ze strooien nogal met labeltjes. Biologisch, direct trade – dat vinden we zinvolle informatie . Maar dan volgt er nog een hele rij labeltjes…melkvrij, glutenvrij, sojavrij, veganistisch, etc…Voor pure chocolade wat ons betreft nogal overbodig.

Al met al: met opzet zijn veel van hun chocolades nogal ruw van structuur en daardoor nogal anders…. Dit geldt overigens vooral voor de ronde Mexicanos. De repen zijn iets meer standaard maar het blijft een bijzondere ervaring. Voor ons persoonlijk niet onze favorieten zeggen we er dan maar gewoon gelijk bij – maar wel leuk om eens te proberen. En anderen zijn er dol op, smaken verschillen immers. Daarbij geven we graag pluspunten voor de openheid en directe handel.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1935 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.