Beschrijving
Steengemalen en daarna zeer weinig bewerkt waardoor de chocolade een nogal ruwe en bijna zanderige structuur heeft. Je moet er van houden – maar leuk om een keer te proberen zeker omdat eigenlijk alle chocolademakers de chocolade wat verder malen en daarmee een wat fijnere structuur nastreven. Daarmee: echt iets aparts.
Door de bewerking is de smaak ruw, ongepolijst – de suiker komt ook wat meer naar voren waardoor deze reep ook weer niet echt bitter is voor een toch hoog percentage cacao.
Smaak
Taza zegt er zelf over: Intense, sterke cacaosmaak maar niet bitter.
Ingrediënten
Cacao (biologisch), rietsuiker (biologisch)
Certificering
Taza houdt van labeltjes, daarom vermelden ze er een boel, onder meer: Gecertificeerd USDA Organic (biologisch), Direct Trade, Glutenvrij, Kosher, zonder GMO. Tevens zonder melk, sojavrij en veganistisch.
Anneke –
Erg lekkere chocolade. Dit was de eerste echt grove chocolade waar ik mee kennismaakte (na de wat zanderige van Tibor Szanto, die ik ook heerlijk vond) en ik vind dat persoonlijk een interessantere beleving dan een gladde chocolade. De 85% lijkt wat zoeter dan een gladde 85% doordat je de suikerkristallen afzonderlijk proeft. Dus ook als je normaal niet van zo’n hoog cacaopercentage houdt, vind je deze misschien wel lekker.
Arjen –
Deze chocola is erg zoet voor een chocola van 85%. De zanderige textuur voegt een extra dimensie toe. De smaak is sterk, licht bitter, een beetje koffie-achtig, en aards. Echt een aanrader voor als je van pure chocola houdt en graag iets unieks wil proberen!