The Other Bar – Melk

3.50

Smakelijke melkchocolade van The Other Bar. Een experiment in eerlijke handel in de vorm van een fijne chocoladereep. 

De verpakking bevat ook een  blockchain token waarmee de keus aan jou is. Korting op je volgende reep of een extra eerlijke prijs voor de cacaoboer.

Uitverkocht

Artikelnummer: TOB2 Categorie: Tag:

Beschrijving

De melkchocolade van The Other Bar. Waar bij veel gangbare chocolades uit de supermarkt maar 7% van de waarde in het land waar de cacaoblijft achterblijft kiest The Other Bar de weg die meer van de makers uit ons assortiment in gaan. De chocolade wordt geheel in Ecuador gemaakt. En blijft 50% van de waarde in Ecuador. Waar bij veel supermarktrepen dus 93% niet in de cacaolanden blijft. Een fors verschil…

Radical equality, noemen ze het bij The Other Bar. 

Meer écht eerlijke chocolade

Chocolade is al jaren en jaren terug de richting op gegaan die wij als Chocoladeverkopers niet willen. Steeds verder richting het snoepschap. Steeds meer suiker. Steeds eenvormiger. Steeds lagere prijzen. En steeds minder te maken met waar chocolade eigenlijk om draait…cacao.

Terwijl chocolade zo iets moois is. Met zoveel smaakverschillen. Dankzij verschillende cacaosoorten. Dankzij de invloed van seizoenen. Dankzij de plek waar het groeit. Denk aan wijn, denk aan appels. Er zijn zoveel druiven, zoveel appels. Zo is dat exact ook bij cacao. Alleen zijn we door marketing van de grote chocolademerken die link helemaal kwijtgeraakt. Zo veel mogelijk chocolade verkopen, en dus een zo laag mogelijke prijs, is de basis voor deze beweging. En het nare is dat we daarmee ook de misstanden in de cacao industrie met z’n allen in stand hebben gehouden.

Daarom zijn we zo blij dat de hele craft chocolate / bean to bar beweging is opgekomen. Geen grote fabrieken maar kleine makers, directe handel, een eerlijke prijs. Chocolades met méér en méér diverse cacao. Waar je op de verpakking de herkomst ziet. Waar de makers je graag vertellen wat ze exact voor de cacao hebben betaald.

Radicale Eerlijkheid & Digitale tokens

The Other Bar past hier mooi tussen. Opgezet als idee van The Fairchain Lab, ook de mensen achter Moyee koffie. Je leest als je de reep opent vanzelf alles over de missie. En je vindt er je digitale token. Die je kunt doneren aan de cacaoboer die je reep heeft gemaakt. Of zelf kunt houden om de volgende keer korting te krijgen.

De smaak

In Ecuador groeit bijzondere cacao. De Arriba cacao heeft veelal fruitige en bloemige smaaktonen. Al moeten we zeggen dat Ecuador best een groot land is en elke regio ook weer verschilt. Sterker nog, elke cacaoplantage zal weer eigen kenmerken brengen. Groeit de cacao tusssen andere fruitbomen? Is de grond net een tikkeltje zuurder? Is het vlak bij zee of verder landinwaarts? Hoe is de cacao gefermenteerd en gedroogd? Het heeft allemaal invloed op de uiteindelijke smaak.

Deze reep is een mooie relatief donkere (50% cacao) melkchocolade – minder zoet dan de melkchocolades die je misschien gewend bent. Verder zijn we erg benieuwd naar je mening. Geproefd? Laat vooral je beoordeling achter. Kost je maximaal een minuutje! 

Ingrediënten: cacao, rietsuiker, vol melkpoeder, cacaoboter, sojalecithine.

Geheel gemaakt in Ecuador, van cacaobonen tot verpakte chocoladereep. 50% cacao. 100 gram chocolade.

Allergienotitie: bevat melk, lactose, soja. kan sporen bevatten van pinda’s en noten.

Maker

The Other Bar

Extra informatie

Herkomst Cacao

Tot chocolade gemaakt in

Ecuador

Gewicht

100 gram

Cacao percentage

50%

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “The Other Bar – Melk” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.