Tibor Szántó

tibor-szantoNB. Tibor Szántó is begin februari 2017 komen te overlijden. We zijn er verdrietig van, hij was een groot chocolademaker en in onze ervaring een geweldig aardig mens. Wij schreven er een berichtje over op facebook. Zoals u zult begrijpen, zijn repen zijn nog beperkt voorradig,dit is dan ook de laatste voorraad.

Tibor Szántó komt uit Hongarije en maakt enkel chocoladerepen die hij zelf lekker vindt. Dat vinden we sowieso al een prima instelling. Zeker daar hij wat ons betreft blijkt geeft van een meesterlijke smaak. Hij is van oorsprong sommelier en heeft een kleine chocoladewerkplaats in Budapest. Zijn bedrijfje is klein, zijn ouders helpen de chocolades inpakken.

We noemen hem graag de chocoladetovenaar. Zijn chocolades zijn namelijk uniek te noemen – vooral door de hoeveelheid en uiteenlopendheid van smaken die Tibor uit de combinatie van cacao + suiker tevoorschijn weet te toveren.

Het recept is eenvoudig. Bijna alle repen bevatten 70% cacao. Maar dan begint het… De gebruikte cacaoboon, de herkomst, de bewerking… En waar veel chocolade makers juist voor zo zacht mogelijke repen gaan, oa door extra cacaoboter toe te voegen zijn de repen van Tibor juist kenmerkend iewat korrelig.

De smaak is ook kenmerkend, vooral in de diversheid: iedere reep geeft een uniek scala aan smaken prijs, voor elke chocolade totaal anders. Het mag duidelijk zijn dat we de chocolades van Tibor Szántó met het allergrootste plezier verkopen.

Alle 2 resultaten

De waardering van chocoladeverkopers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 49 reviews.

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.