Beschrijving
Mooi. Van To’ak niet enkel prachtige chocolades (incl de duurste ter wereld, met mooie houten kistjes en alles), en chocolades van bijzondere Nacional cacao uit Ecuador.
De schil van de cacao wordt ook ingezet. En terecht, want het is een mooie smaak en bijzonder om eens te proeven, zeker als het om goede cacao gaat geven de schillen ook een prachtige smaak af.
Even voor wie het niet weet: cacao is een vrucht, voor chocolade gebruik je daar de (gefermenteerde) pitten van. Die rooster je en voor of na het roosteren zorg je dat je het schilletje van de pit afhaalt. Die schil wil je niet in de chocolade, voor de structuur en smaak, maar is wel prachtig geschikt om thee mee te maken. Zo doet To’ak dat dus ook, met hun cacao die geheel tot chocolade wordt gemaakt in Ecuador. Eb terecht. Zonde om weg te gooien dus (wat wel veel gebeurd) en zeker leuk om eens te proeven. Voor theeliefhebbers, cacaoliefhebbers, en voor iemand voor wie je een speciaal cadeautje zoekt. Of natuurlijk om mee te bestellen als je toch al een mooie chocolade van To’ak (of een van de vele andere geweldige makers uit ons assortiment) besteld.
Ingrediënten: 100% cacaoschillen.
Hoe zet je daar dan thee van? Geen nood – de maker zet er instructies bij op de verpakking – zowel voor een reguliere warme thee als voor een cold brew. Top.
Leuk weetje: wij kregen ooit ook cacaoschillen, van cacao uit Venezuela, van Tibor Szanto. Die hebben we jaren bewaard en voor ons jubileum gebruikt in een bier dat ter gelegenheid daarvan werd gebrouwen. Tibor, een bier van brouwerij Nevel. Je kunt het bier hier op onze website bestellen. Dus ja, je kunt het zelfs voor speciale bieren gebruiken.
Ook nog leuk: van Rozsavolgyi hebben we een chocolade waarbij de hele cacaovrucht is gebruikt, dus inclusief de schil en de cacaopulp (het vruchtvlees).
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen