Beschrijving
Een chocolade die je toch wel uniek mag noemen, de eerste ter wereld gemaakt van cacao van de Galapagos eilanden. De cacao komt van twee kleine cacaoplantages ter plekke.
Of het de prijs waard is? Dat mag ieder voor zich bepalen. Voor de chocolades uit de ‘origin’ serie van To’ak tellen zijn er genoeg liefhebbers die er met plezier de 200+ euro voor afrekenen. Dan valt dit mee. Aan de andere kant kennen wij genoeg chocolades die ook héél bijzonder zijn, en onder de tien euro blijven. Onze hele webwinkel ligt er vol mee. Zo’n 400 stuks aan bijzondere chocolades.
Dit exemplaar is extra bijzonder omdat het de eerste ter wereld is gemaakt van cacao van de Galapagos eilanden. En mocht je het niet weten, de eilanden vallen staatkundig gezien onder Ecuador. En de cacao is dan ook weer geheel tot chocolade gemaakt in Ecuador. Een mooi principe. We verkopen met veel plezier allerlei chocolades die gemaakt zijn in de landen waar ook de cacao groeit. Kijk vooral rond in de webshop voor allerlei mooie voorbeelden.
Versie: 2019 Harvest.
Smaaknotitie van de makers:
Nose: Cinnamon, raisins, whole wheat.
Palate: Cookies & fudge, nutmeg, brown fruits.
Finish: Caramel, cinnamon, sweet bread.
Ingrediënten: cacao 75%, rietsuiker.
Pairing suggesties van de maker: “Kelt Cognac is bijzonder geschikt. Zacapa 23 Rum werkt altijd. Añejo Tequila, vooral Casamigos en Don Julio. Ierse whisky, Scotch uit Speyside, een aantal hoogwaardige Bourbons en Japanse whisky kunnen allemaal goed met elkaar paren. Voor kaas, alles behalve geitenkaas – geiten zijn invasief op de Galapagos.”
Goed te weten: nieuwe verpakking ism met DarkShark Chocolates, die de cacao verzorgen. Even prachtig, maar met afbeeldingen van hamerhaaien in plaats van een schildpad. Kortom, laat je verrassen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.