Beschrijving
De befaamde Nacional cacao uit Ecuador wordt door To’ak tot chocolade gemaakt. Zo maken ze al heerlijk subtiele complexe chocolades.
Maar dan komt er nog een kunststukje, namelijk rijping op verschillende vaten. Chocolade is zeker vatbaar voor het opnemen van smaken. Daarvoor hoef je er niets aan toe te voegen. Je kunt de chocolade ook in een vat leggen en de natuur z’n werk laten doen. En dat is wat To’ak als een van de weinige chocolademakers uitgebreid doet. Met allerhande vaten die eerst gebruik zijn voor whisky, port of andere heerlijkheden. En die vaten geven allemaal hun karakteristieke smaakprofiel mee, die een combinatie aan gaat met de complexe en subtiele cacao uit Ecuador.
Deze pure chocolade heeft drie jaar gelegen op een Islay whisky vat van Laphroaig.
Ingredienten: 73% Cacao bonen, rietsuiker
Waar past deze chocolade goed bij? To’ak geeft een aantal pairing suggesties: “Interessant is dat dit misschien wel onze meest veelzijdige chocolade is om te combineren. Laphroaig en andere turfachtige Scotch single malts zijn voor de hand liggende keuzes. Zoete versterkte wijnen zoals Port en PX Sherry en zoete dessertwijnen zoals Sauternes passen ook uitstekend bij deze chocolade. Zelfs absint werkt goed. Past uitstekend bij een breed scala aan kazen, inclusief maar zeker niet beperkt tot Gouda, Manchego, Brie, Crottin de chavignol, Comté, schapenkaas uit de Pyreneeën, en een breed scala aan geitenkaas.”
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.