Beschrijving
Cacaopoeder om chocolademelk mee te maken. Maar dan wel van To’aks Nacional cacao uit Ecuador (Piedra de Plata).
Met een medium roast en smaaktonen van floraal, citrus punch, geroosterde noten
To’ak staat bekend als de duurste chocolade ter wereld, hun ‘art editions’ zijn inderdaad honderden euro’s. Dan krijg je er naast een chocolade ook een houten kistje, pincet en andere tierelantijnen. Maar natuurlijk ook de beste cacao uit Ecuador (Nacional Heirloom) direct van de bron, en met een directe link tussen het verbouwen van de cacao en de uiteindelijke chocoladereep. Naast de peperdure ‘art’ editions zijn er ook de Vintage & Aged repen die voor gewone stervelingen énigzins meer binnen bereik komen. Dezelfde chocolade, nog steeds prachtig verpakt, maar iets minder extravagant. En dan hebben we het over bedragen tussen 25 en 60 euro. Nog steeds prijzig, absoluut. Maar wel lekker, erg lekker. En met veel pluspunten. De cacao, de directe handel,onbespoten, fair en nog heel wat meer.
Leuk om één keertje te proberen, misschien. En anders kun je in onze webwinkel nog altijd andere beste van de beste chocolades vinden. Van Friis Holm van Fossa, van Soma, van Solstice. Ook wereldtop, maar dan meer in de 8-12 euro range.
Naast de chocoladerepen heeft To’ak ook chocolade voor chocoladedrank, zoals deze cacaopoeder
In 185 gram verpakking dus geschikt voor heel wat kopjes chocoladedrank.
Ingrediënten: cacao. Allergienotitie: kan sporen van noten, pinda’s soja en melk bevatten.
Heel veel variatie mogelijkheden
Leuk is dat op de achterkant al vier verschillende bereidingswijzen worden voorgesteld. In allerlei variaties. Met een French Press, met water of koffie. Als een latte, met melk of water en dan in een pannetje of in de blender. In je smoothie of granola of zelfs met tips voor wie het keto dieet een warm hart toedraagt, met notenboter of proteïne poeder en kokosolie, mct olie of boter.
Dan nog tips voor wat je kunt gebruiken als toevoegingen…van honing tot kaneel tot vanille. Ook geelwortel, cayennepeper of chilipoeder worden voorgesteld als spannende smaakmakers.
Op de website nog héél veel meer info. Over de herkomst, de cacaoboeren die de cacao verbouwden en nog heel veel meer. Houden we van. Chocolade met een verhaal, en niet zomaar een verhaal dat je moet aannemen maar dankzij de Orijen app traceerbaar. De cacao wordt gescand bij oogsten, bij fermenteren en verder in de stappen van de verwerking. Zo weet je precies de route die de cacao aflegt. Mooi dat To’ak dit initiatief (samen met andere Ecuadoriaanse chocoladebedrijven) heeft genomen om de keten transparanter te maken.
In deze verpakking:
- 100% traceerbare (full spectrum) cacao van Heirloom Nacional cacao van Piedra de Plata, Ecuador. 185 gram. Geschikt voor heerlijke chocolademelk. Cacao wordt al eeuwen en eeuwen als drank genuttigd, veel langer dan als chocoladereep. Dankzij deze rijke historie kun je ook heel veel mooie traditionele recepten terugvinden. Zoetstoffen of specerijen toevoegen. Of hou het simpel en drink deze cacao in heet water, of melk. Omdat het om echt goede cacao gaat zijn de mogelijkheden véél groter dan bij de behandelde cacao uit de supermarkt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen