Beschrijving
75% chocolade om chocolademelk mee te maken. Maar dan wel van To’aks Nacional cacao uit Ecuador (Piedra de Plata).
Met smaaktonen van geroosterde noten, citrus en toffee.
To’ak staat bekend als de duurste chocolade ter wereld, hun ‘art editions’ zijn inderdaad honderden euro’s. Dan krijg je er naast een chocolade ook een houten kistje, pincet en andere tierelantijnen. Maar natuurlijk ook de beste cacao uit Ecuador (Nacional Heirloom) direct van de bron, en met een directe link tussen het verbouwen van de cacao en de uiteindelijke chocoladereep. Naast de peperdure ‘art’ editions zijn er ook de Vintage & Aged repen die voor gewone stervelingen énigzins meer binnen bereik komen. Dezelfde chocolade, nog steeds prachtig verpakt, maar iets minder extravagant. En dan hebben we het over bedragen tussen 25 en 60 euro. Nog steeds prijzig, absoluut. Maar wel lekker, erg lekker. En met veel pluspunten. De cacao, de directe handel, fair en nog heel wat meer.
Leuk om één keertje te proberen, misschien. En anders kun je in onze webwinkel nog altijd andere beste van de beste chocolades vinden. Van Friis Holm van Fossa, van Soma, van Solstice. Ook wereldtop, maar dan meer in de 8-12 euro range.
Naast de chocoladerepen heeft To’ak ook chocolade voor chocoladedrank, zoals deze chocolade (75% puur)
In 185 gram verpakking dus geschikt voor heel wat kopjes chocoladedrank.
Je favoriete chocoladedrank
Je kunt toevoegen wat je wil. Melk, water of plantaardige ‘melk’. Net wat je het liefst hebben. Met een garde opkloppen of met een lepel roeren. In een pannetje opwarmen, of lekker makkelijk in de magnetron. Allemaal mogelijk.
Je kunt natuurlijk 100% cacao gebruiken en zelf zoetstof toevoegen (of niet) maar in deze verpakking juist een 75% chocolade, dus cacao & suiker. Zo hoef je in principe niks toe te voegen, mag wel natuurlijk. Je kunt het zo gek maken als je wil. Een kruidige drank maken met allerhande specerijen. Of juist heel basic met water of melk. Net wat je wil, met goede chocolade zoals deze verpakking van T.Cacao van To’ak heb je in ieder geval altijd een prachtige basis.
Ingrediënten: cacao ,rietsuiker.
Allergienotitie: kan sporen van melk, soja en noten bevatten
In deze verpakking:
- Chocolade met 75% traceerbare cacao van Heirloom Nacional cacao van Piedra de Plata, Ecuador. 250 gram. Geschikt voor heerlijke chocolademelk. Cacao wordt al eeuwen en eeuwen als drank genuttigd, veel langer dan als chocoladereep. Dankzij deze rijke historie kun je ook heel veel mooie traditionele recepten terugvinden. Zoetstoffen of specerijen toevoegen. Of hou het simpel en drink deze cacao in heet water, of melk. Omdat het om echt goede chocoladegaat zijn de mogelijkheden véél groter dan bij de behandelde chocolades uit de supermarkt. Als de basis goed is, is het veel makkelijker er iets heerlijks van te maken.
Dan nog een mooie opsomming:
- Single Origin
- Terroir Driven
- Organic
- Crafted in Ecuador from the rarest cacao variety on earth
- Excess consumption can cause a permanent state of happiness
- Vegan
- Gluten-free
- Direct Trade
- Microbatch
- Supports Rainforst Conservation
- Certificied Fair Trade
- 1% for the Planet
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen