Beschrijving
Een 69% pure chocoladereep gemaakt van cacao afkomstig van Surabaya, Java, Indonesië.
Smaak
Caramel en toffee – geeft Willie bij deze chocolade als smaaknotitie aan.
Een recensie lees je bij beantobar.be – “The flavors mingle and dance between each other, making it truly interesting over and over again. The 69% Indonesian cocoa solids make for a pretty impressive chocolate! Delicious!”
Ingrediënten
Cacaomassa, cacaoboter, rietsuiker
Allergie-informatie: kan sporen van noten bevatten.
De makers
Willie’s Cacao – bean to bar chocolademaker uit de UK. Zie ook zijn website.
Meer over de chocolade – van de importeur:
Willie’s Cacao – reep Indonsian Gold 69 Javan
Deze reep is gemaakt van bonen die afkomstig zijn van het eiland Java. Deze cacaosoort wordt alom zeer gewaardeerd. De bonen zijn uitzonderlijk licht van kleur en hebben een iets hoger cacaoboter gehalte dan gewoonlijk. Het resultaat is een verrassend licht donkere chocolade met zachte caramel (en heerlijke bessen) tonen.
Indonesië is ’s werelds op twee na grootste producent van cacao. De Javaanse bonen van Willie’s Cacao worden geproduceerd door een staatsbedrijf plantage, dat goed is voor 8% van de productie van Indonesië. De bonen van deze telers staan er om bekend dat ze zeer verfijnd zijn en alleen maar premium bonen geven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen