Beschrijving
Willie’s Cacao uit Engeland
Een 71% pure chocoladereep gemaakt van cacao uit de Sambirano-valei in Noord-West Madagaskar.
Smaak
Zomers fruit, geeft Willie er bij aan.
Een uitgebreide recensie lees je bij Beantobar.be. De conclusie aldaar: “It has been quiet a while since I’ve experienced such vibrant fruits in a Madagascar bar. Wonderful!
Ingrediënten
Cacaomassa, cacaoboter, suiker
De makers
Willie’s Cacao – bean to bar chocolademaker uit de UK.
Meer over de chocolade – van de importeur:
Willie’s Cacao – reep Madagascan Gold 71 Sambirano
Deze reep is gemaakt van cacaobonen uit de Sambirano-vallei in Noord-West Madagaskar. Madagaskar is beroemd om zijn opmerkelijke biodiversiteit. Veel van de planten en dieren die hier leven zijn uniek voor het eiland dat bekend staat om zijn superieure cacao. De bonen produceren een chocolade met een heerlijke smaak vol met sappige zomerfruit.
Er is maar één gebied in Madagaskar – in het noorden van het land, ten noorden en ten zuiden van de rivier Sambirano, waar cacao vandaan komt. De cacao is er zo’n 100 jaar geleden terecht gekomen vanuit Venezuela. Na de planting ontwikkelde de cacao zijn eigen specifieke smaak.
De nieuwe bonen werden geëxporteerd door Millot in Ambanja, die verantwoordelijk was voor het drogen en fermenteren van de bonen die werden geproduceerd in dit gebied. De Millot plantage begon met het produceren van de cacao in de jaren ‘20 en is beroemd om zijn fijne smaak bonen die gebruikt worden door een aantal van de meest bekende chocolatiers. De plantage is open voor bezoekers en wordt vaak vermeld als een van ‘s werelds top plantages.
Land: Madagascar
Gebied: Sambirano
Soort cacaoboon: Criollo-Trinitario
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen