Beschrijving
Een interessante reep waarbij er geen suiker toegevoegd is. Uiteraard zit in cacao zelf wel van nature suiker, ook zijn er pistache & dadel toegevoegd. Voor smaak, en natuurlijk…ook die bevatten suiker.
Willie’s cacao noemt het overal op de reep een ‘100%’ reep, maar dan wel in de zin van ‘100% natuurlijk’. Achterop wordt ook nog ‘100% cacao massa’ genoemd. Maar het cacaopercentage is ongeveer 65%. De rest is amandel en dadel.
We willen hierin graag duidelijk zijn. Wij zelf hebben niet zoveel tegen suiker, maar voor mensen die liever andere zoetmiddelen hebben, zoals de hier toegevoegde dadels en pistache is dit een prachtig mooie chocolade. Geen toegevoegde losse suiker, wel suiker bevattende extra’s.
Willie’s Cacao zegt er verder over:
De zacht florale Rio Maranon cacao heeft geen toegevoegde suiker. Alle zoetheid komt natuurlijk uit het fruit en de noten. Ik maak deze chocolade ‘bean to bar’ in kleine batches van de beste single estate cacao in de wereld. Om de bijzondere florale tonen van deze zeldzame cacaobonen uit de Maranon vallei in Peru. Het wordt geconcheerd voor een enorme 21 dagen. The best things are worth waiting for..
Ingrediënten: cacaomassa, dadels (28%), amandel, pistache (7%), cashewnoten.
Voedingswaarde, per 100gram:
519 kcal. 35.2 gr vet waarvan 15.6 verzadigd. 31.3 koolhydraten. 25.3 g suiker (puur uit de cacao, dadel en noten dus), 12.8 gram proteine, onder 0.1 gram zout (niet toegevoegd).
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen