Zoto – Klimanwenza Congo Puur 75%

6.95

Mooie pure chocolade van Zoto van 75% cacao uit Congo. Zoals alles van Zoto met cacao waarvoor ze de cacaoboeren hielpen een smaakprofiel te maken, door specifieke fermentatie & drogen.

Smaaktonen:  watermeloen, perzik, kamille.

Op voorraad

Artikelnummer: ZOCONG75 Categorie: Tag:

Beschrijving

Chocolade van cacao uit Congo (provincie Ituri) gemaakt van een lokale blend van cacao die gefermenteerd is volgens het profiel dat Zoto heeft ontwikkeld.

Zo heb je een wel héél directe link van de chocoladereep die je in je hand hebt (of in je winkelmandje stopt dadelijk) tot aan de cacao. Zoto maakte de chocolade samen met Chocolatoa, maar Zoto reisde ook naar Congo om daar de cacaoboeren te helpen een mooi smaakprofiel voor deze specifieke cacao te ontwikkelen. En dat mag je hier nu dus proeven. Dat is toch wel speciaal.

De makers zeggen er verder over: “De Kilimamenza is een donkere, goed uitgebalanceerde chocolade, toegankelijker voor niet-experts en een uitstekende chocolade om te beginnen met fijne smaakchocolade. Iedereen waardeert het dynamische en herkenbare smaakprofiel!”

Smaakomschrijving van de makers: donker, watermeloen, perzik, kamille.

Ja, bij het lezen van die smaken denk je misschien even -huh- maar het is erg lekker, en de smaaktonen omschreven door Zoto zijn (in tegenstelling tot bij sommige makers) ook erg wat wij er uit halen (na het lezen ervan…). Zoto zet er ook even bij: slow melt. Oftewel, dit proef je vooral als je de chocolade langzaam laat smelten. Wat langzamer laten smelten is natuurlijk altijd wijs bij goede chocolade maar bij zulke rijk smakende chocolade als die van Zoto zéker. Extra bonus: meer waar voor je geld. Natuurlijk, het zijn niet de grootste repen maar dat is het mooie, er is des te meer te proeven.

Ingrediënten: cacaobonen, cacaoboter, bietsuiker.

75% cacao – 68% cacaobonen, 7% cacaoboter.

Koel en droog bewaren. Inhoud 45 gram.

En bij Zoto krijg je er zomaar een hele berg informatie bij over hoe de cacao verwerkt is. Leuk, zinvol, leerzaam.

Mooie chocolades voor als je een proeverij wil organiseren, maar natuurlijk ook gewoon zo. Voor de kennis, maar zeker ook voor de smaak.

Fermentatie: 7 dagen fermentatie in boxen (100kg), 4 turns
Drogen: 6 dagen openlucht zongedroogd, onder zonnescherm
Roosteren: 120 graden, 19 minuten.

Extra informatie

Herkomst Cacao

Tot chocolade gemaakt in

België

Cacao percentage

75%

Gewicht

45 gram

Maker

Zoto

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “Zoto – Klimanwenza Congo Puur 75%” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.