Beschrijving
Melkchocolade met 60% cacao, Manya. Uit de provincie Ituri in Congo. Van Zoto, fermentatie-experts uit België die voor alle chocolades die ze maken (samen met Mario van Chocolatoa) zelf het fermentatie profiel opstelden. Zeer rijke chocolades, laat ze langzaam smelten en proef de vele smaken.
Deze chocolade is mooi om te vergelijke met de pure chocolade van de cacao uit Congo van Zoto.
“Het start allemaal met een passie: de passie voor kwaliteitscacao. Dor onze wetenschappelijke benadering voor spontane post-harvest processing bij de herkomst, halen we het volle smaakpotentieel uit zorgvuldig geselecteerde cacaobonen. Open de verpakking die je in je hand houdt en beleef het resultaat van onze inspanning: een chocoladereep met een unieke intense en complexe smaakervaring. Neem een hapje, laat het langzaam smelten in je mond! Laat ons je meenemen op een avontuurlijke reis van smaakervaringen.”
Smaaktonen omschreven door de makers: karamel, kruidig, sinaasappelzest
Zoto zet er ook nog bij de smaaktonen: slow melt. Oftewel, laat de chocolade langzaam smelten om deze chocolade en de smaken ervan goed te ervaren.
Ingrediënten: cacaobonen, cacaoboter, bietsuiker, melkpoeder.
50% cacao, 10% cacaoboter, 12% melkpoeder.
Allergenen: bevat melk.
Koel en droog bewaren. Inhoud 45 gram.
Gemaakt samen met Chocolatoa.
En, Zoto zou Zoto niet zijn als ze er niet ook precies bij vermelden hoe de cacao verwerkt is!
Fermentatie: 7 dagen heap (277kg), 3 turns
Drogen: 2 dagen voordrogen + 5 dagen openlucht zon drogen
Roostering: 130 graden, 18 minuten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen