Beschrijving
Pure chocolade gemaakt van de specifieke cacao variëteit ‘Mayan Red’ uit Honduras. Zoto heeft het fermentatieprofiel voor de gebruikte cacao ontwikkeld, en de cacao won (al in 2013) een ‘cocoa of excellence’ award.
Omschrijving van de makers: “Deze pure chocolade is gemaakt van een beroemde cacaosoort uit de regio Copán, West-Honduras. Deze chocolade heeft een heel eigen karakter. Het nootachtige en dynamische profiel inspireert en verrast door zijn romige en karamelkoffiesmaken. De ideale guilty pleasure voor de liefhebbers van pure chocolade. Ook geen typische Maya Rode reep…”
Smaaktonen: karamel, koffie, amandel, latte
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter
72% cacao, waarvan 65% cacaobonen, 7% cacaoboter. Inhoud 45 gram.
Leuk weetje: het smaakprofiel voor de fermentatie van deze cacao is jaren geleden ontwikkeld, door Zoto (voor Xoco S.A. in Honduras). De cacao werd jaren later in een speciale veiling voor het goede doel geveild op chocoladefestival Chocoa. Zoto bood en won, en maakte er toen deze chocolade van. Van dezelfde cacao waar ze jaren daarvoor de fermentatie hadden bedacht, kwamen ze nu door toeval aan de cacao, en maakten er (in samenwerking met Mario van Chocolatoa) deze chocoladereep van én een melkvariant. Leuk!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen