Beschrijving
Hoera! Zo maken we het assortiment aan Zoto chocolades helemaal compleet.
Ook weer gemaakt met cacao waarvoor Zoto het fermentatieprofiel opstelde, jaren terug – voor het mooie bedrijf Ingemann dat in Nicaragua met diverse cacao variëteiten werkt. Ze werken direct samen met de cacaoboeren en fermenteren centraal, om zo de smaak optimaal te controleren. Daarvoor werkten ze samen met Zoï & Tom die bedachten hoe de Rugoso cacaovariteit het beste gefermenteerd kon worden.
De Rugoso cacao kun je al kennen van de beroemde chocolades van Friis Holm, die mooi een normale variant en een ‘bad ferment’ mee maakte – maar ook van andere bean to bar chocolademakers (Morin bijvoorbeeld)
Aangezien Zoto zelf ook verbluffende chocolades weet te maken, mede dankzij de samenwerking met Mario van Chocolatoa, moesten we deze reep ook gewoon aan gaan bieden.
Smaaktonen omschreven door de makers: donkere bessen, pruim, molasse, hazelnootpasta, hop.
Ingrediënten: cacaobonen, cacaoboter, bietsuiker.
Allergienotitie van de makers: kan sporen van noten bevatten.
Inhoud 45 gram. Koel en droog bewaren.Fermentatie: box (1048kg) voor 5 dagen, 2 turns
Drogen: 7 dagen in de openlucht in de zon, op houten platforms
Roostering: 130 graden voor 18 minuten
Malen: 48 uur.
Award: Brons bij de EU Chocolate Awards 2018.