Beschrijving
Een speciale chocolade gemaakt voor bij rode wijn.
Natuurlijk kun je heel goed zelf bij elke soort rode wijn je eigen pairing proberen te maken. Maar Zotter maakt het je makkelijk. Éen chocolade speciaal afgestemd op rode wijn. Dit doet Zotter niet enkel door de chocolade zelf maar ook doordat er een zwarte bes & kersen couverture is toegevoegd (in totaal 25%). Daarmee gelijk al een geheel van chocolade & krachtige fruitigheid. Die prima afgestemd is als basis om met een glaasje rode wijn van te genieten.
Smaakprofiel van de makers: intens krachtig in fruit met tonen van rode bes, druif, citrus en een echo van rode wijn.
Ingrediënten: cacaomassa, rietsuiker,cacaoboter, gedroogde rode bes, afgeroomd melkpoeder, gedroogde kersen, soja lecithine, citroenpoeder (citroensapconcentraat, mäiszetmeel, suiker)
Een van de leukere kanten aan het leuke vak van chocoladeverkoper zijn is dat we veel chocolades hebben en er veel plezier aan beleven deze samen te proeven met allerlei ander lekkers. Chocolade combineert heel mooi. Bij whiskey, bij bepaalde bieren, wijnen, kaas, etc. Dat combineren doen we meestal met chocolades zonder toevoegingen. Omdat aan de chocolade zelf al genoeg variatie is te vinden afhankelijk van de herkomst, cacaopercentage, etc. Maar Zotter maakt het met hun twee chocolades voor bij wijn (wit of rood) makkelijk. Niet te specifiek, gewoon algemeen geschikt. Door de toevoeging van de vruchtencouverture is het ook wat makkelijker om algemeen te zeggen: dit past bij elkaar. Leuk dus om er zeker bij te hebben als je een proeverijtje wil houden. Dan kun je daarna altijd nog wat riskantere combinaties proberen.
Fair, biologisch. 75% cacao.
Anneke –
Heel leuk idee, leuk kadootje voor een wijnliefhebber! De zwarte bes en kers is overigens maar heel subtiel aanwezig. Het nodigt uit om verschillende combinaties met rode wijn te proberen! Ik had hem diverse malen meegenomen bij theaterbezoek, in de hoop dat dit de diverse vieze rode huiswijnen genietbaarder zou maken. Helaas… het is gewoon een lekker reepje, geen wondermiddel 🙁