Beschrijving
Als dat niet een creatie van Zotter is! Appeltaartchocolade. Een gevulde melkchocolade met daarin appel, honing en kaneel. En dan nog onder meer een klein beetje appelbrandewijn (2%), een beetje hazelnoot en nog een paar veenbesjes.
Alles bij elkaar lekker zoet maar ook zeker een chocoladereep die je doet denken aan een heerlijke appeltaart. Maar dan wel een die prima samengaat met de chocolade – dubbel feest. Neem ‘m mee als je lekker in het bos gaat wandelen (voor bij een mok warme chocolademelk) of geniet er lekker van als je thuis een avondje op de bank doorbrengt, met een theetje of waar je ook maar warm van wordt. Maar let wel, de chocolade zal waarschijnlijk op zijn voor je er erg in hebt.
Alleen al daarom kan het combineren met een lekkere lange wandeling geen kwaad 🙂 Naast het ons zelf (of in ieder geval chocoladeverkoper Paul) terugbrengt naar vroeger, in het bos lopen met oma, het eekhoorntje dat haar tuin altijd bezocht, en dan de ene keer in het bos pannenkoeken eten en de andere keer bij oma thuis een lekker stukje appeltaart (en een potje zelfgemaakte jam mee naar huis krijgen). Leuk.
Ingrediënten: rietsuiker, gedroogde appel (15%), cacaoboter, cacaomassa, appelsap (9%), vol melkpoeder, zetmeelsiroop, honing (3%), mager melkpoeder, hazelnoot, appelbrandewijn (2%), veenbes, kaneel (0,5%), zoet weipoeder, rietsuiker, zout, vanillepoeder, sojalecithine.
Bevat alcohol (2%). Bevat allergenen melk en soja en hazelnoot. Kan sporen bevatten van alle noten, pinda’s, ei en sesam.
Biologisch en fair.
Nancy –
inmiddels heb ik meerdere smaken van zotter geprobeerd, deze is niet mijn favo, het ruikt naar appeltaart maar het is ook een beetje muf, het deed me denken aan een oude bibliotheek of een woonkamer van een willekeurige oma, ik proef duidelijk kaneel maar niet echt de appel, de structuur van de vulling is ook apart, het is niet zacht als appelmoes maar ook niet stevig als gewoon gekookt/gebakken appel want het is bijna een soort van taai…. ik vraag me af of ze gewoon alleen appelschillen hebben gebruikt voor de vulling en niet het vruchtvlees zelf, leuk om een keer te proberen maar niet voor herhaling vatbaar voor mij