Beschrijving
Kaaschocolade. Ja hoor, echt. Chocolade met kaas. Deze intrigerende chocoladereep van Zotter is gevuld met een kaas ganache.
Zotter zegt er zelf ook over: Een van Zotter’s meest exentrieke creaties voor het meer avontuurlijke smaakpallet: een kaas-ganache gemaakt van smeerkaas van Deutschmann, een biologische kaasmaker uit de “Milchstraße” van Styria, Oostenrijk. De ganache is gecombineerd met een laagje walnoten noga, grappa druiven en een snufje citroen, appel balsamico azijn en een klein beetje chilli, omhuld met een donkere melkchocolade met 60% cacao gehalte.
Is dit een geniale chocolade? Het idee van de combinatie natuurlijk wel – zelf geven we wel de voorkeur aan een losse chocolade met een zelf uitgezocht passend kaasje.
Ingrediënten
Rietsuiker, cacaomassa, cacaoboter, walnoten, vol melkpoeder, melk, kaas (rauwmelkse kaas, room, water, trisodium citraat), glucose invertsuikerstroop, mager melk yogutrth poeder, rozijnen, mager melkpoeder, boter, sojapoeder (soja, maltodextrine, maïsstroop), grappa, zoet weipoeder, rietsuiker, citroensapconcentraat, zout, soja lecithine, appel balsamico azijn, vanille, citroen poeder (citroensapconcentraat, maïszetmeel, suiker), kaneel, chili ‘bird’s eye’ peper, steranijs.
Allergienotitie: bevat noten, melk, soja. kan sporen bevatten van pinda, sesam bevatten.
Fairtrade verhandeld: rietsuiker, cacaomassa, cacaoboter, rietsuiker.
Est –
Subtiele, gebalanceerde kaassmaak, prima maar niet de topper.