Beschrijving
Oh boy, dit is echt een chocolade die heel erg gezond ‘voelt’ maar die ondertussen zo gevaarlijk lekker is dat Chocoladeverkoper Paul er in enkele weken al drie open én opgemaakt had. Dat is alsnog geen ‘hap-slik-weg’ snoepen, maar voor ons doen snel & veel.
De combinatie van het laagje pure chocolade omhulsel met de vulling van kokos, noten en allerlei fruit maakt het voor ons een erg aantrekkelijk en lekker reepje. Alsof je een muesli ontbijtje boordevol frit eet, maar dan wel in chocoladevorm.
Zoals de andere gevulde ‘Handscooped’ chocolades van Zotter ook hier een soort bonbon, maar dan voelt ie wel erg veel gezonder. Met 25 gram suiker per 100 gram valt het suikerpercentage voor zoiets als dit ook érg mee. Bevat 5 gram eiwit. Natuurljk moet je het wat ons betreft vooral bestellen omdat het zo lekker is, en niet omdat het gezonder of minder gezond is. Als je een klein beetje chocolade eet kan dat best vaak. Als je veel beweegt nog meer. Lekker buiten zijn. Genoeg bewegen. Lekker van chocolade genieten. Het kan allemaal, het gaat uiteindelijk om de balans en niet of er nu net twee gram meer of minder van dit of dat in zit.
Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter, rijstdrinkpoeder (rijst, zonnebloemolie, zout), ahornsiroop, kokosbloesemsuiker, amandel olie, kokos crisps, rozijnen, cashews, barberries, chia zaden, rijstvlokken, gedroogd passiefruit, kokospoeder (kokospasta, kokoscreme, kokosbloem), gedroogde frambozen, vanillepoeder, gedroogde blauwe bes, soja lecithine, zout, citroenpoeder.
Allergienotitie: bevat noten, soja. Kan sporen bevatten van noten, pinda, melk, eieren en sesam.
Voedingswaardes per 100 gram. 572kcal, 42 gram vet waarvan 23 gram verzadigd, 41 gram koolhydraten waarvan 25 gram suiker, 5 gram eiwit, 0,26 gram zout.
Biologisch, fair verhandelde cacao, bean to bar gemakat door Zotter Schokolade in Oostenrijk.
Marijke Kooistra –
Omg, volgende dag meteen nieuwe besteld. Wat heerlijk!
Nancy –
ja lekker! ik wil dat ding gewoon in 1 keer achterelkaar op eten, je blijft een klein stukje afbreken om te eten en dan opeens kom je erachter dat het al bijna op is! gevaarlijk dit soort repen 🙂
Alexandra Constance –
“Ja, heerlijk hè, dat gezonde “gevoel” van deze zotter scoop! Maar, ik eet chocolade om te snacken, te snoepen, te genieten en niet om “het gevoel” te krijgen, dat ik een sportieve muesli reep zit te eten, na een potje roeien of tijdens een hockeytoernooi! De bittere smaak van het pure omhulsel en de granola/fruit stukjes, die aan je kiezen blijven plakken, omdat je niet goed kauwt, maar meer sabbelt, dragen niet bij tot het ultieme snoepgevoel. Neuhhh, nader reepje dan maar
est –
Crunchy, droge reep. Prima, maar niet spannend