Zotter Suikervrije Melkchocolade ‘Pure Stijl’

3.95

Suikervrije melkchocolade met 70% cacao. 70 gram.

Uitverkocht

SKU: ZT31 Categorie: Tags: , ,

Een melkchocolade, maar dan even helemaal anders, namelijk geheel suikervrij, enkel met cacao en melk. Sowieso daarmee een intrigerende en naar ons idee vrij unieke chocolade.

Waar melkchocolades over het algemeen een vrij laag cacaopercentage hebben (vaak rond 40%, of minder) heeft deze chocolade 70% cacao. Daarbij bevatten melkchocolades normaal hel veel suiker. Deze reep niet. Naast cacao zit er enkel melk in, en een klein beetje vanille en zout. Helemaal suikervrij dus.

Verder zegt Zotter er over:

Een spannend verhaal! Een chocolade die het aandurft om niet zoet te zijn. Hij komt erg dichtbij de allereerste chocolades aangezien ook de Maya’s en de Azteken hun chocolade niet zoeten.

Een pure cacao smaak. Met 70% cacao zit deze melkchocolade in dezelfde groep als de hoge pure chocolade en hij is geheel vrij van suiker toevoegingen. Veel cacao, veel melk van de bergboerderijen uit Tirol en geen suiker behalve de lactose die natuurlijk in de melk voorkomt. Zeer fijne cacaoboter en echte vanille smelten over je tong.”

Ingrediënten

Cacaomassa, vol melkpoeder, cacao boter, vanille, zout. 70% cacao. Biologisch en fairtrade.

Allergienotitie: kan sporen van alle typen noten, pinda’s, sesam en soja bevatten.

Over Zotter

Zotter, of zoals ze in het geheel heten ‘Zotter Schokoladen Manufaktur’ is een bedrijf geleid door Josef Zotter dat sinds 1999 in Oostenrijk bean to bar chocolades maakt.

Ze verwierven bekendheid met hun gevulde chocolade met zeer diverse en unieke vullingen. Sinds 2007 maken ze zelf ‘bean to bar’ hun chocolades. Daarmee maakt Zotter nu ook een hele reeks ‘Labooko’ chocolades, single origin chocoladerepen in puur, melk en wit.

Meer informatie over de maker? De Duitstalige Wikipedia heeft een uitgebreid artikel. Of neem een kijkje op de (engelstalige) website van Zotter.

Extra informatie

Biologisch

Ja

Cacao percentage

70%

Tot chocolade gemaakt in

Oostenrijk

Gewicht

70 gram

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.