Zotter Madagaskar 75%

3.95

Madagaskar 75% origine chocolade van Zotter.

Op voorraad

SKU: ZT39 Categorie: Tags: ,

Zotter 75% pure chocolade van cacao uit Madagaskar.

Zoals altijd bij Zotter biologisch en fairtrade gecertificeerd.

Wat ons betreft logisch bij pure chocolades, maar Zotter noteert het ook maar even: deze chocolade is vegan.

Verder zegt Zotter er over:

“Een chocolade première: een pure, fine chocolate gemaakt van de allereerste biologische en fairtrade cacao uit Madagaskar!

Cacao uit Madagaskar is wereldwijd zeer gewild. Het is ook zeldzaam, aangezien Madagaskar veruit de beste Afrikaanse cacao produceert. Eindelijk is de bijzondere cacao van dit mooie eiland beschikbaar in biologische en faitrade kwaliteit en wij hebben, na een eeuwigheid te hebben gewacht, deze cacao als eerst in handen gekregen.

Deze cacao komt uit de legendarische Samirano Vallei, de belangrijkste cacao regio van Madagaskar, waar enkele grote plantages zijn maar ook veel kleine cacaoboerderijen. We kopen onze cacaobonen van de COPROCASA coöperatie, een samenwerking van 170 kleine boeren. De cacao is op vulkanische grond gegroeid en doet het geweldig in het tropische en vochtige klimaat van dit eiland. Het is een mix van 20% criollo, 60% trinitario en 20% forastero. Een uitmuntende combinatie, die we voorzichtig roosteren in onze bean to bar fabriek en relatief kort concheren om tot een zeer specifieke 75% single origin chocolade te komen. Het heeft een sterke toon van terroir met de typische range van fruitige smaken en hints van citrus, rode bes en plezierig zuur, tesamen met een lichte zoetheid van de rauwe rietsuiker.”

Ingrediënten

75% cacao uit Madagaskar, rietsuiker, cacaoboter. Biologisch en fairtrade. Concheertijd: 22 uur.

Allergienotitie: kan sporen van alle typen noten, pinda’s, melk, sesam en soja bevatten.

Over Zotter

Zotter, of zoals ze in het geheel heten ‘Zotter Schokoladen Manufaktur’ is een bedrijf geleid door Josef Zotter dat sinds 1999 in Oostenrijk bean to bar chocolades maakt.

Ze verwierven bekendheid met hun gevulde chocolade met zeer diverse en unieke vullingen. Sinds 2007 maken ze zelf ‘bean to bar’ hun chocolades. Daarmee maakt Zotter nu ook een hele reeks ‘Labooko’ chocolades, single origin chocoladerepen in puur, melk en wit.

Meer informatie over de maker? De Duitstalige Wikipedia heeft een uitgebreid artikel. Of neem een kijkje op de (engelstalige) website van Zotter.

Extra informatie

Biologisch

Ja

Herkomst Cacao

Madagaskar

Cacao percentage

75%

Tot chocolade gemaakt in

Oostenrijk

Gewicht

70 gram

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.