Beschrijving
Zotter zegt er over “Een single origin chocolade met 70% cacao en een nootachtig moutkarakter. Gemaakt door de coöperatie La Campesina met Trinitario fijne smaak cacao, die groeit in en rond de natuurreservaten van Cerro Musún en Cerro Quirraguas en wordt geoogst door kleine boerderijen. Een mooie, natuurlijke cacao die gepresenteerd wordt naast een klein beetje ruwe rietsuiker.
Geurnoten: gedroogd fruit met tonen van fermentatie, nootachtige karamelsmaak met hints van mout
Smaaknoten: geroosterde noten met een aroma van mout en karamel en hints van room, subtiele tonen van fruit (jamachtig gedroogd fruit zoals bessen en rozijnen), nootachtige moutafwerking met fruitige accenten”
We kunnen ons aardig vinden in de smaaktonen van de makers, we denken ook even aan koffie, zeker de smaak van room. Daarbij een walnotige smaak (licht bitter) en misschien ook wel richting koffie met gebrande smaaktonen. Licht uitdrogend effect, de suiker komt op het eind langzaam weer opzetten. Leuke smaakbeleving, wat ons betreft.
De reep vervangt de ‘sail shipped Nicaragua’ die Zotter eerder in het assortiment had. Deze is niet meer beschikbaar – wel chocolades per zeilboot die uit Belize komen. Deze chocolade komt van andere cacao, namelijk van coöperatie La Campesina.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter.
Fair verhandeld & biologisch.
Allergienotitie van de makers: kan alle sporen noten, pinda’s, melk, sesam en soja bevatten.
Ook nog interessant, wat meer lezen over hoe Zotter verder gaat dan standaard fairtrade.
Esther H –
Erg lekker! Heel notig (echt bijzonder dat dat puur van de cacao is!). Deze lijkt mij echt perfect om brownies mee te maken, alleen was die van mij al op voordat ik dat kon proberen 😅
Nancy –
gewoon lekker nee gewoon heerlijk! minder “heftige” smaak dan de belize 72% dus zeker ook toegankelijk voor mensen die niet echt zo van puur houden of mensen die supermarktchocolade gewend zijn, niet bitter en best wel zoet, het is zo op zonder dat je het doorhebt