Beschrijving
Melkchocolade van 50% cacao. Van cacao uit Nicaragua.
Een single origine chocoladereep uit de serie ‘Labooko’ van Zotter. Een hele reeks chocoladerepen van wit en melk tot heel erg puur.
Zoals altijd bij Zotter biologisch en fairtrade gecertificeerd.
Georg Bernardini was er in zijn ‘chocoladebijbel’ zeer enthousiast over, laaiend enthousiast mogen we wel zeggen. Dat enthousiasme neemt Zotter graag in zijn reclame over, de uiting van Bernardini staat zelfs op de reep zelf vermeld. Wij vinden we het niet zo nodig, maargoed, hier wat Zotter over deze chocolade te melden heeft:
“De beste melkchocolade ter wereld” – dat is de mening van chocolade tester Georg Bernardini, die 2700 producten getest heeft van 271 bedrijven in 38 landen voor zijn boek ‘The Chocolate Taster”.
Volgens Bernardini “Zotter melkchocolade krijgt de eerste plaats dankzij z’n harmonie. Niet zoet, niet te bitter en smelt prachtig. De chocolade is melk-romig maar ook erg chocoladerig met een sterke cacaosmaak. Je kunt echt de smaak van de cacao uit Nicaragua proeven. Een waar meesterwerk”.
We snappen heel goed dat ze trots zijn op deze mooie woorden, maar zeggen toch: oordeel vooral zelf.
Ingrediënten
Cacaomassa uit Nicaragua, rietsuiker, vol melkpoeder, cacaoboter, zout.
De melk komt van ‘Bio vom Berg’ biologische boeren uit Tirol.
Allergienotitie: kan sporen van alle typen noten, pinda’s, sesam en soja bevatten.
paul van dijk –
Dat Georg Bernardini (die nu onder de naam Georgia Ramon chocolades maakt) ooit in z’n boek zei ‘de beste melkchocolade ter wereld’ dat staat er nog steeds op. De beste ter wereld..vind ik zelf zeker niet. Wel de favoriete chocolade van m’n moeder, en zo zijn er veel fans – met name wie een simpele maar lekkere melkchocolade wil zeer geschikt!
Casper –
Dit is de chocolade die me heeft overgehaald om niet meer van de supermarkt te kopen