Beschrijving
Melkchocolade van 60% cacao. Daarmee erg ‘puur’ voor een melkchocolade. Van cacao uit Nicaragua.
Een single origine chocoladereep uit de serie ‘Labooko’ van Zotter. Een hele reeks chocoladerepen van wit en melk tot heel erg puur.
Zoals altijd bij Zotter biologisch en fairtrade gecertificeerd.
Zotter zegt er verder over: “Wauw, met rond 60% cacao in een melkchocolade – is dit echt iets speciaals. Voor chocolades met een hoog cacao percentage is het belangrijk dat er hoge kwaliteit cacao gebruikt wordt en met zijn 77 jaar heft Don Fransicsco genoeg kennis en wijsheid om daar voor te zorgen. De cacao is vergezeld van een lichte zoetheid van de rietsuiker.
Een uitgebreide recensie is te vinden op Seventypercent. Uit 2010, de reep kan inmiddels daarmee zeker wat veranderd zijn.
Iets korter, maar veel recenter, is de recensie van Dame Cacao, zij zegt over de smaak “Some woodiness and then surprising dried fruit at the start, maybe banana, which continues throughout as it melts into creamy cocoa sweetness and a medium roast coffee to finish. Moderately long finish. One of the more impressive milks I have had, it even comes with two bars; one to share and one to hide!”
Ingrediënten
Cacaomassa uit Nicaragua, rietuiker, vol melkpoeder, cacaoboter, zout.
De melk komt van ‘Bio vom Berg’ biologische boeren uit Tirol.
Allergienotitie: kan sporen van alle typen noten, pinda’s, sesam en soja bevatten.
Caspar –
Lekkere melkchocolade, romig en zacht, maar niet heel bijzonder. Ik hou zelf van iets avontuurlijkers.
Alexandra Constance –
Lekker romig. Volle smaak, niet dat bittere of zure, wat een pure chocolade kan hebben, maar geurige chocoladesmaak die lang blijft hangen, dus lang plezier van slechts een klein stukje goed geproefde chocolade. Hmmmnomnomnom. Precies díe smaak