Beschrijving
Een fijne toegankelijke pure origine chocolade van cacao uit Uganda. Gemaakt door Zotter, de chocolademakers uit Oostenrijk.
Biologisch, vegan, puur, bean to bar.
Zotter zegt er verder over: “Deze donkere chocolade van één oorsprong is gemaakt met cacao uit de bergen van de maan in Oeganda. 1000 kleine boeren verbouwen onze eerlijke verhandelde biologische cacao op de hellingen van deze mythische bergketen. Ze verbouwen met de hand geselecteerde, grote cacaobonen die ze “Selection Noir de Noir” noemen – mild en vol van smaak: een cacao met veel klasse!”
Smaakprofiel van de makers: tonen van rood fruit met fermentatie, bessen, fudge en caramel.
Ingrediënten: cacaomassa, rietsuiker, cacaoboter.
Allergienotitie: kan sporen van alle types noten, pinda’s, melk, sesam en soja bevattten.
Alexandra Constance –
Beslist geen bitter in deze 70% pure chocolade. Aangenaam om even op te kauwen en dan de zware smaak op te zuigen en te proeven. Zuur als van currant(zwarte) bessen, overgaand in zoet en dan dus dat effect van steenfruit/roodfruit. Smaak blijft aangenaam lang hangen en geeft niet zo’n dorsterig mondgevoel, als soms de wrange pure chocolades kunnen doen, maar meer het mondgevoel van het sappige roodfruit. Op een gegeven moment, verlang je toch naar een slokje. Of je nu kiest voor een rood wijntje, een kopje thee, of een glaasje water. Ik adviseer het er wel bij.