Toont alle 3 resultaten
Suikervrij
Chocolade zonder suiker – ook daarvoor ben je bij ons aan het goede adres.
Er is namelijk heel wat suikervrije bean to bar chocolade verkrijgbaar. Zelfs suikervrije melkchocolade. Je zult het in de supermarkt niet snel tegenkomen – daar zijn de cacaopercentages meestal laag. Waarom? Prijs en smaak.
Eigenlijk is het simpel: om chocolade met hoge percentages cacao te maken (en dus lage percentages suiker) heb je goede kwaliteit cacao nodig, en automatisch ook hogere kosten.
Je kunt in plaats van suiker allerhande vervangers toevoegen. We hebben heel wat chocolades geproefd met alternatieve suikers of zoetstoffen maar vonden ze meestal niet lekker.
We hebben heel wat chocolades gemaakt van 100% cacao en we hebben ook een aantal chocolades zonder suiker maar met melk of toch in een enkel geval een suikervervanger.
Let wel: 100% chocolade is een heftige smaakervaring als je het niet gewend bent. Om in kleine stukjes van te genieten dus.
Je kunt ook verder kijken bij alle chocolades met 90-100% cacao.