Beeld cadeau

Welkom Chocoladeliefhebber!

Speciaal voor u als deelnemer van &Meer de kans om met 20% korting kennis te maken met bijzondere bekroonde chocolades.

Koopt u normaal uw chocolade in de supermarkt? Bent u  fan van Tony’s Chocolonely? Of gaat u liever langs de chocolatier?

award winnaars medailles

Wat voor chocolade u ook gewend bent, deze prijswinnende chocolades gaan u verrassen!

 • Maak kennis met bean to bar chocolade
 • Maak kennis met meesterlijke melkchocolade of met pure perfectie
 • Maak kennis met een korting van ruim 20%

U heeft de keus uit prijswinnende melkchocolades of bekroonde pure chocolades. Beide bestellen mag natuurlijk ook. Zeer geschikt als cadeau!

Bestel hieronder direct uw chocolades. Of lees meer over wat ze zo bijzonder maakt…

Goed om te weten:

 • We versturen per post of per fietskoerier! Altijd voor €2,95,-
 • Betalen kan snel met  iDeal of Paypal.
 • Bestellen gaat makkelijk. Toch vragen? mail ons!

meesterlijke melkchocolade

Meesterlijke Melkchocolade

€25,60 €19,90

Een pakket vol bekroonde melkchocolades. Speciaal voor &Meer met ruim 20% korting.

Lees meer over deze bijzondere repen & bestel direct.

 

 


pure perfectie

Pure Perfectie

€25,30 €19,90

Een pakket vol prijswinnende pure chocolades. Speciaal voor &Meer met ruim 20% korting.

Lees meer over deze bijzondere repen & bestel direct.

 

 


Kennis maken met bean to bar chocolade was nog nooit zo eenvoudig.
En dankzij de 20% &Meer korting ook nooit zo voordelig.

Heeft u nog vragen? Stuur ons een mailtje! We reageren op elk bericht. 

Hieronder hebben we zelf al wat vragen gesteld & beantwoord.


 • Welke prijzen hebben deze chocolades gewonnen?

De chocolades zijn bekroond bij de International Chocolate Awards, de Academy of Chocolate en bij de Great Taste Awards. Daar zijn bronzen tot gouden medailles te verdelen of één tot drie sterren. Voor de beste chocolades ter wereld, volgens de jury dan. Bij het pakket zelf kun je zien welke chocolades er in zitten en welke prijzen ze wonnen.


 • Wat is bean to bar chocolade precies?

Hoe het precies zit leggen we hier graag uit.

De belangrijkste principes:

 • Bean to bar betekent van boon tot reep. De makers maken zelf kleinschalig van cacaobonen de chocolade. Heel anders dan in de supermarkt of bij de chocolatier. Daar wordt vrijwel alle cacao verwerkt in een paar reusachtige fabrieken.
 • Directe handel – er komt geen cacaobeurs bij kijken. De makers gaan naar de boer of boerencoöperatie, en kopen daar hun cacao. Voor een prijs die vaak ruim hoger is dan bij fairtrade.
 • Transparantie – geen ondoorzichtige ketens. De chocolademakers gaan bij de cacaoboeren op bezoek, en kunnen je daar heel veel over vertellen. Ze geven rondleidingen, en je kunt ze de hand schudden op chocoladefestivals.
 • Origine – voor cacao maakt het heel veel uit waar deze vandaan komt. Cacao uit Madagskar smaakt heel anders dan cacao uit Ecuador. En dat proef je terug in de chocolades.
 • Weinig ingrediënten  – Om chocolade te maken zijn maar een paar dingen nodig: cacao, eventueel wat suiker, en eventueel melk. Veel meer ingrediënten zul je bij deze chocolades niet aantreffen. Ze gebruiken ook vrijwel nooit vanille-aroma. Dat is ook niet nodig, doordat de beste cacao gebruikt wordt.

Kan ik naast de chocoladepakketten nog wat anders bestellen?

Zeker! We hebben meer dan 300 chocoladerepen. Die kun je via het menu bovenaan allemaal bekijken en uiteraard gelijk mee bestellen. Chocolades van 100% cacao, pure repen, melkchocolades, witte chocolade – we hebben echt voor ieder wat. En dan nog een hele berg aan chocolades met allerhande smaaktoevoegingen. Van rode peper tot kokos en van kefir tot sojamelk.


 • Hoe verzenden jullie de chocolade?

We verzenden per post en in 30 steden per fietskoerier. De kosten zijn binnen Nederland altijd €2,95. We zijn geen Bol.com en hebben geen distributiecentrum, reken er daarom op dat verzending enkele dagen kan duren. Lees hier meer over de verzending


 • Wie zijn de Chocoladeverkopers?

Wij zijn Paul & Emma. Chocoladeliefhebbers en sinds drie jaar ook Chocoladeverkopers. We houden niet van supermarktchocolade, wel van bean to bar. We geloven dat goede chocolade de wereld een beetje eerlijker, mooier en lekkerder zal maken.  Verder houden we van fietsvakanties en zijn we vriendje & vriendinnetje.


 • Willen de Chocoladeverkopers ons nog wat meegeven?

Jazeker, en wel dit: De cacaoprijs moet omhoog. Om preciezer te zijn de Farm Gate Price, de prijs die de cacaoboer direct in handen krijgt voor zijn cacao.

Wij geloven dat er maar één manier is om de problemen in cacao (waaronder ontbossing en kinderarbeid) op te lossen: de cacaoboer moet structureel veel meer betaald krijgen.

En dat moeten we niet in 2025 gaan regelen, nee dat moet nu.

Wij hopen dat dit besef zich verspreid en we mensen op onze eigen kleine wijze kunnen aanzetten hier eens over na te denken. Hoe kunnen we bedrijven en overheden zover krijgen dat ze de problemen serieus nemen? En ook de portemonnee trekken. Want er zijn al jaren prachtige praatjes, maar ondertussen worden er miljardenwinsten gemaakt en is er in feite helemaal niks verbeterd – sterker nog op bepaalde vlakken is het alleen maar rampzaliger geworden.

Daarom geloven wij in bean to bar. Chocolade die echt anders is. Die de chocoladewereld kan opschudden. En, zo hopen wij, ook de grote bedrijven mee kan krijgen

Denk er eens over na wat jij of u kunt doen. Praat er eens over. Samen kunnen we een boel veranderen.


 • Wat maakt dit soort chocolade zo speciaal?

Daarvoor moeten we iets verklappen over chocolades uit de supermarkt en van de meeste chocolatiers:  Er staat een ander merkje op, maar de cacao wordt vrijwel allemaal in dezelfde fabrieken verwerkt. Of het nu om Delicata gaat of om Tony’s Chocolonely, de cacao wordt verwerkt bij megabedrijven als Callebaut.

De chocolades die wij verkopen komen veelal van kleinere bean to bar chocolademakers. Zij kopen zelf de cacao, direct bij de cacaoboer. Geen ‘bulkcacao’ uit Afrika maar bijzondere cacao uit alle windstreken. Die roosteren ze, malen ze en bewerken ze tot het chocolade is.

Ze maken dus echt zelf chocolade. Dat is ook iets heel anders dan wat chocolatiers doen. Die kopen kant en klare chocolade – couverture – en maken daar een chocoladecreatie van. Er zijn enkele uitzonderingen maar in principe maakt een chocolatier dus absoluut geen chocolade. Dat is niet erg, maar wel goed om te weten.

De chocolades die wij verkopen zijn dikwijls ‘bean to bar’ in de stricte zin, anders wel gemaakt door bedrijven die de ‘bean to bar’ principes onderschrijven en naleven. Eerlijke directe handel, zorg voor mens en natuur & bijzondere cacao, lees hier meer.


Meer vragen? Mail ons vooral!

 

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2004 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.