Description
Description of the creators:
Certified organic. Located in the Sambirano Valley in the Northwest of Madagascar.There is the Bejofo Estete from Bertil Akesson’s, spread over about 2000 hectares.
Since 1920 world-famous aromatic cocoa has been produced. Today, top chefs and top chocolate makers from around the world use the cocoa of this Estate. We use these beans to make our own cocoa butter, in Madagascar. And this white chocolate is the first ‘single estate’ white chocolate. We use a high amount of cocoa butter that we do not deodorize to preserve the authenticity of this ingredient.
Reviews
“A little smokey, very creamy, slightly cheesed, sweet, The aroma and taste matched Overall, this Akesson’s bar was not just a sophisticated chocolate, but a sophisticated chocolate full stop” (Chocolate Indulgence)
Awards: gold at Aoc 2017.
Ingredients
Cocoa butter, milk powder, sugar.
Allergy designation of the authors: May contain nuts, peanuts, milk, lactose, almonds and gluten
Felix –
Eerste keer dat ik witte chocolade heb geprobeerd die niet uit de supermarkt komt, en het is toch echt een heel andere ervaring.
Maar naar mijn mening een welkome ervaring, want in plaats van hoofdzakelijk suiker, melk, en vanille proef ik hier veel meer cacao van de cacaoboter. Het heeft op een interessante manier iets weg van café au lait, maar dan zonder koffiesmaak (hoewel die beschrijving misschien niet al te behulpzaam is)
De nasmaak is ook aangenaam met een misschien zelfs romige kwaliteit.
Jo –
Wow heel speciaal. Marsepein, mandarijn, banaan en lychee proef ik erin. Super om met de feestdagen zoals Halloween er puur van te genieten of om over je tiramisu te raspen.
Aad –
Zeer goede chocolade
Anne –
Zachte witte romige chocolade, met een banaan achtige smaakje erin, bijzonder.