Chocoladeverkopers

Chocolatoa Dominican Republic 75%

4.95

Chocolatoa Dominicaanse Republiek. Cacao vervoerd met zeilschip Tres Hombres.

Out of stock

Waiting List
SKU: CO04 Category: Tag:

Description

Vandaag kwamen we een mooi artikel tegen, in het Belgische blad voor chocolatiers, met Mario Vandeneede de maker van Chocolatoa. Het ging over hoe je met een relatief kleine investering zélf chocolade kunt maken. Perfect voor chocolatiers. Die gebruiken van oudsher vooral ‘couverture’ chocolade, dus eigenlijk kant en klare chocolade van grote merken, in zakken van vijf kilo.

Wat is er mooier voor een chocolatier om ook zelf van cacaobonen chocolade te maken, zelf de cacao te branden, te malen, en zo een geheel eigen product te maken?

Enfin, dat is nogal een terzijde want we presenteren hier vooral een chocoladereep. Namelijk de 75% Domicaanse Republiek van Chocolatoa.

Waarom speciaal? Gemaakt door Mario in België, heuse ‘belgische chocolade‘ dus. Maar veel mooier en belangrijker, bean to bar en van cacao uit de Dominicaanse Republiek.

En een prachtige prachtige bonus: emissievrij vervoerd! Huh hoe werkt dat? Nou zo: de cacaobonen komen via de Amsterdamse Chocolatemakers uit de Dominicaanse Republiek. Dat gaat met een zeilschip, namelijk de Tres Hombres. Op windkracht dus, zonder motor. Dan gaat vanuit daar de cacao en chocolade ook nog eens per fiets het hele land door, of naar België zoals in dit geval.

Prachtig, en ook nog eens lekker.

Ingrediënten: cacaobonen, suiker

Allergienotitie: kan sporen van noten bevatten.

 

Additional information

Cacao Origin

Dominican Republic

Cacao percentage

75%

Chocolate made in

Belgium

Weight
THT

18-12

0.000 items
Waiting List We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.