Description
And so Friis Holm also made a certified organic chocolate. The O’Payo 68%, in this case the pure version.
The cocoa comes from Waslala, from the Bosawas nature reserve in the mountains of northeast Nicaragua – the largest reserve in Central America. Read more about this reserve on wikipedia.
Taste
The maker himself says: fruity, with a good acidity and soft tannins.
The ingredients
Cocoa beans, sugar, cocoa butter
Allergy note: may contain traces of milk.
Batch
Best before date: September 30, 2018
The creator
Mikkel Friis Holm from Denmark. We found a nice introductory article about him here. Or visit his website for more background.
Diënty –
Ook deze O’Payo heeft het zachte, silky, mondgevoel dat ik van Friis Holm zijn repen ken. Deze fruitige reep doet me aan rood fruit denken, maar zonder de zure tonen.
Kelly –
De beschrijving op de verpakking klopt: fruitige en zurige tonen. Hoe ‘zachte tanninen’ smaken, geen idee. Thee-achtig misschien? Dat kan wel kloppen. De reep heeft ook wel iets zachts voor een pure reep vind ik.