Description
Our provisional last addition of Fossa to the range … the 100% pure chocolate they make, from cocoa from Kokao Kamili from Tanzania.
Cocoa, nothing more and nothing less. 100%. And then it’s nice that Fossa also works with cocoa of which you know the origin, in this case Kokoa Kamili. Read more about how they work on their website.
There are more makers who use this cocoa, quite a few. And to compare, nice to know that Raaka also made a 100% bar from these cocoa beans.
Fossa further says about this bar: “In the Kilombero valley surrounded by very fertile land, also thanks to a good amount of rain. Kokoa Kamli pays a premium to the cocoa farmers for their ‘wet’ cocoa. And processes the cocoa itself in terms of fermentation and drying with advanced techniques.
Our 100% preparation emphasizes the silky texture together with a very distinctive taste of cocoa: lemon, biscuity and nutty. ”
Ingredients: cocoa.
Made in a place where nuts, peanuts and milk are processed.
bram –
Ik kan bijna niet geloven dat dit een 100% chocolade is; je proeft weinig van de typische bittere of zure smaak. In plaats daarvan heeft deze 100% vooral een notige smaak, met een beetje moutige zoetheid.
Anne –
Wat een zachte 100% chocolade! Niet alleen is deze zacht qua structuur, maar ook heel zacht van smaak. Inderdaad bijna geen bittere smaak in te herkennen, bijzonder! Zoals in de beschrijving staat ‘biscuity’ dat is te proeven alsof het bijna warm-zoetig is.
Léon –
Het is een bijzondere chocolade, helemaal niet bitter inderdaad. Voor mij overheerst de lemon smaak iets te veel. Daarom 4 sterren ipv 5