Description
A milk chocolate (with 54% cocoa from Tanzania) with pieces of caramelized yuzu skin & sea salt on top.
A chocolate that we had to get used to. The first impression was ‘meh’ but later we started to understand it. We often find chocolate with pieces a bit more difficult, because one bite is always different from the other – the distribution is never 100% perfect. But… it is quite an excellent (creamy) milk chocolate, and when you have a piece in which the soft citrus tastes come together with the sweet and salty and you get completely imbued with the taste (up to your nose) then it is it is very pleasant. Not for the subtle flavours, but for the balance and to simply enjoy it – as Fossa puts it: excellent as an afternoon snack with a cup of tea. Although you should especially taste it when you think it tastes good. If you prefer not to have milk chocolate anyway, then it is better to leave it alone.
Description from the creators: “Yuzu is an incredibly aromatic citrus fruit that can brighten up any dish, it’s widely used in traditional Japanese cuisine. Chewy dehydrated yuzu squint with sea salt flakes on a bed of creamy Tanzania 54% dark milk chocolate makes the perfect afternoon snack for with a cup of tea”
The cocoa comes from Kakoa Kamili from Tanzania.
Maker’s Flavor Description: Creamy, cookie-like chocolate with a refreshing citrus flavour
Ingredients: cocoa, cane sugar, cocoa powder, milk powder, yuzu peel (yuzu peel, sugar, vitamin c), sea salt.
Content 50 grams. Allergy Note: Contains Milk. May contain traces of nuts.
Kelly –
Lekkere smaakcombinatie. Wel is t zo dat de yuzu er in grote slierten door zit en de zout op maar een paar plekken n korreltje. Een groot deel van de reep proeft hierdoor als een naturel reep, een deel heeft yuzu, maar geen zout, een deel zout maar geen yuzu, een deel allebei. Ik had persoonlijk de yuzu liever in kleine gelijkmatig verdeelde stukjes gezien en meer zout. De stukken zonder yuzu of zout hebben inderdaad een biscuitachtige toon zoals Fossa zelf zegt. Het heeft iets romigs, maar door de 55% cacao is het ook weer niet zo romig of mierzoet als een standaard melkreep. Maar nog steeds wel behoorlijk romig en zoet. Yuzu lijkt best wel op citroen, het is wat minder zuur, maar misschien komt dat doordat de schil gebruikt is en het in gesuikerde vorm erin zit. De textuur is medium: een beetje zacht, maar het kan zachter, het breekt makkelijk en geluidloos.