Description
70% pure chocolate from Honduran cocoa from the ‘Indio Rojo’ variety (Mayan Red).
According to the description: a unique hybrid variety with origin Honduras – a cross with Criollo Antiguo. Planted in the highlands (300-800m) and lowlands of Honduras and Guatamala. Something more about this variety ij C-spot.
The taste
Taste notes of the maker: Creamy, fruity, light notes of flour and honey.
Detailed reviews from 2011 can be read at Seventypercent.
The ingredients
Cocoa beans, sugar, cocoa butter
Allergy note: may contain traces of milk.
The creator
Mikkel Friis Holm from Denmark. We found a nice introductory article about him here. Or visit his website for more background.
Anneke –
Ik ben sowieso fan van Friis Holm! De meeste van zijn chocolades heb ik geproefd. Maar ik denk dat dit mijn favoriet is van allemaal. Het mondgevoel is vrij herkenbaar, licht en verfijnd, zoals alle Friis Holm. Ik proef hier kersen en pruimen in. Ik heb uit pure adoratie zelfs een ode aan deze stoere chocolademaker geschreven! Dat kan alleen Friis-Holm, Mikkel / Ik open de simpele wikkel / En als ik dan ruik, en ervan smikkel / Denk ik even niet aan snikkel 😉