Description
The cocoa, named after its shape, Medagla (medal), with an intense savory flavor was chosen by Friis Holm to go together with the umami flavor of the dried soy from Yuasa, Japan.
Read a nice article about Friis Holm here for a bit of background.
Ingredients: cocoa beans, cane sugar, cocoa butter, dried soy.
Anneke –
Heerlijk, een van onze favoriete chocolades. Zoet, lekker smeltend en ietsje hartig. Zelfs zo’n 100 gram reep gaat snel op en verveelt niet. (Dat probleem heb ik nog weleens met van die grote repen). Ik vond de smaak eigenlijk niet zo aantrekkelijk klinken (ik had een associatie met muffe tofu en droge harde stukjes, maar gelukkig niets van dat alles). Ik zou hem zelf niet snel besteld hebben. Maar ik kreeg hem van Sinterklaas, en nu kunnen Sinterklaas en ik eigenlijk niet meer zonder deze reep leven (ook al lijden we bepaald geen chocoladegebrek). Dus wel heel jammer dat de beschikbaarheid van de repen van Friis Holm nogal wisselend is.