Description
With the awards at the International Chocolate Awards, Fu Wan gained a large following – besides the dark chocolates they also make a number of other special creations – this is certainly a bar that deserves attention: white chocolate with crushed rose petals, pieces of lychee and cocoa nibs.
As an exciting taste description of the makers “A symphony from the Garden of Desire”
We think that the taste of the whole is strikingly reminiscent of yogurt with muesli, or a yogurth candy – perhaps even fruitella. And a very nice chocolate to have in the range. White chocolate, so of course quite sweet. But the roses, cocoa nibs and whole pieces of lychee ensure that a lot of taste happens.
Ingredients: white chocolate (cocoa butter, sugar, milk powder, soy lecithin, vanilla), roses from Taiwan, lychee from Taiwan, cocoa nibs.
Allergy Note: May contain traces of nuts and peanuts. Contains milk.
Awards: Academy of Chocolate silver award 2018, international Chocolate Awards Asia Pacific bronze
Kelly –
Het is een paarsig grijs reepje met Azteek patroon en cacao nibs aan de onderkant. Door de reep heen zitten veel stukjes rood lychee vruchtvlees (gek, lychee’s zijn wit?), maar dat merk je pas als je ‘m eet. Vrij zacht qua textuur.
Qua smaak: ik vind de lychee’s dominant, de roos is er ook wel, maar een stuk subtieler. Ik vind de reep niet fris, poederig juist. Misschien komt dat door de roos. De stukjes lychee maken het wel wat fruitig. De cacao nibs maken het geheel nog zachter qua smaak. De reep is behoorlijk zoet (48,2g suiker/100).
Al met al een aparte, erg lekkere reep.