Description
Marou Ben Tre. 78% from Vietnam with Trinitario cocoa.
The taste
‘Intense but balanced’ says the packaging.
But above all read the excellent review at ‘Bean to Bar’ where the reviewer gives a nice description of the warm-spicy taste that we also recognize in it – but can do much less well in words.
The ingredients
Cocoa beans, cane sugar, cocoa butter
The makers
Marou – a beautiful company in Vietnam.
Nancy –
ik kende dit merk niet en ik wist niet eens dat in vietnam cacao groeit. ik heb een sample hiervan bij mijn vorige bestelling gekregen en dat was een goede actie van paul en emma want ik vond het heerlijk en ik ga het nu zeker kopen bij mijn volgende bestelling. ik zou dit waarschijnlijk niet zomaar bestellen zonder geproefd te hebben aangezien het 6 euro kost maar dat is het wel waard nu ik zeker weet dat ik het lekker vind. toen ik zag dat het 78% was dacht ik dat het best wel bitter zou zijn maar eigenlijk was het best wel zoet. het heeft een diepe/heftige fruitige/kruidige smaak. de recensie waar naar gelinkt wordt vind ik inderdaad een goede omschrijving alleen doet deze reep mij niet denken aan speculoos (noch speculaas/spekkoek etc) maar het heeft wel dat soort kruidige (kaneel/nootmuskaat/kardemom/kruidnagel/piment/anijs) noten erin. ook een mooie verpakking. het enige minpuntje (maar dat ben ik echt aan het muggenziften) is dat de reep niet makkelijk breekt omdat het niet in de standaard vierkante blokjes is verdeeld maar in driehoekjes. geschikt voor mensen die van uitgesproken/heftige/kruidige/exotische smaken houden