Description
70% cocoa from the area around the Virunga National Park in Eastern Congo. The last mountain gorillas are housed in this park. In the last three years cocoa production has contributed to a doubling of the income of 13,000 households and deforestation has been reduced by 50%.
Taste
Tasting notes El Sauco: Round, intense taste with lots of red fruit. Morels, black currants, lightly smoked tobacco.
Taste note of Original Beans: Warm tones of Morel cherries, deep chocolate and black tea.
An extensive review can be found at the Chocolate Codex
Ingredients
Cocoa mass, cocoa butter, cane sugar.
The makers
Original Beans, based in Amsterdam. They have their chocolate bars made at the Felchin factory in Switzerland. Read more about Original Beans here. Or read their clear principles immediately.
Anneke –
Dit is een van mijn favoriete chocolades! Puur rond de 70% eet ik graag. De smaak van deze gaat nooit vervelen. Genoeg complexiteit, nooit te zoet, en de prijs-kwaliteitverhouding vind ik uitstekend. Omdat ik hem ook bij mij om de hoek kan krijgen gebruik ik deze vaak als basis voor mijn ‘bekertje chocoladereep’ (‘chocolademelk’ op basis van uitsluitend water) of waterganache als basis voor mousse of truffels. Dan is ie iets bitter.