Ritual Pine nuts Chocolate 55%

11.95

Ground pine nuts and dark chocolate. With a beautiful overwhelming taste of a large amount of pine nuts.

Inspired by the mountains and local forests in Utah where Ritual makes its chocolate.

Out of stock

SKU: RIPP1 Category: Tag:

Description

Light dark chocolate with lots of crushed pine nuts.

Ritual says about it: ”

“Inspired by the mountains and local scents around us, we have added crushed pine nuts to our dark chocolate mix to create a soft, supple and wonderfully nutty bar. Pine nuts are the seeds of Pinyon pines native to Utah and growing in the pinyon juniper forests in the picturesque rocky slopes and on the hills of the Great Basin. Pine nuts are a truly distinctive taste of our high, western location. ”

Ingredients: cocoa, pine nuts, cane sugar, cocoa butter.

Allergy information: contains pine nuts, may contain traces of peanuts, nuts, wheat

We do not know the precise percentage of pine nuts. But it’s a lot. As pine nuts are certainly not cheap … also a bit more expensive than the other bars of Ritual. Nevertheless, highly recommended for those who want to try pine nut chocolate. Very soft in structure and with a very strong characteristic taste.

The makers recommend this bar as: Best enjoyed with a big mug or coffee after a sunrise hike.

Brand

Ritual

Additional information

Dieet of Levenswijze

3 reviews for Ritual Pine nuts Chocolate 55%

 1. kellysiebers

  Uniek om pijnboompitten in chocola te stoppen. Ik was bang dat ik het niet lekker zou vinden, omdat ik niet hou van de combi noten+chocola, maar pijnboompitten en zoetigheid gaan heel goed samen vind ik.

  Ik vind wel dat de zoetigheid en de cacao de pijnboompitten compleet overheersen, ook al zit er 20% pijnboompitten in. Ik moest echt moeite doen om het te proeven. Ruiken kon ik het een beetje, maar proeven zo goed als niet. Neiging om uit te ademen, omdat dan iig nog wat aroma van binnenuit m’n neus bereikte haha.

  Hou je van pijnboompitten en subtiel, maar wil je iets anders dan de subtiele verschillen in single origine cacao, dan raad ik deze aan. Zelf heb ik liever uitgesproken smaken en vind ik dit daarom te duur om te herhalen (al schijnt de adviesprijs meer dan €14 te zijn zelfs!).

  Oja, suikergehalte viel mee met 25%, maar wel zoet en romig en totaal niet bitter.

 2. kim

  chocola met pijnboompitten die moest ik proeven! helaas zijn de pijnbompitten niet te proeven, alleen de nasmaak is vluchtig noterig. de reep is wel lekker romig en nodigt uit om er even van te genieten, de pijnboompitsmaak moet je er maar bij dromen.

 3. Monique

  Ik hou van chocolade en van pijnboompitten, maar dit is hem niet. Denk als er in lekkere goede kwaliteit pure chocolade stukjes geroosterde pijnboompitten hadden gezeten, dat het dan heel veel lekkerder was geweest, maar hier zitten compleet fijngemalen niet meer zichtbare pijnboompitten in, en zo te ruiken zijn ze ook niet geroosterd. Muffe geur en muffe smaak, gelukkig geprobeerd met een aanbiedingsprijs 😉

Show only reviews in English (0)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.