Chocoladeverkopers
28 February 2018 pure perfectie beste chocolade favoriet melkchocolade puur bestellen kopen webwinkel

Wat is de beste chocolade?

chocoladeverkopers logo wit met chocoladerepen fair eerlijk en bioWat is de beste chocolade? Welke reep is de beste pure chocolade? Wat is de beste melkchocolade? Wat is nou de favoriete chocolade van de Chocoladeverkopers?

Zulke vragen krijgen wij natuurlijk zo nu en dan. En het antwoord daar kunnen we kort en toch ook heel lang over praten. Immers, over zo’n beetje alle chocolademakers uit ons assortiment kunnen we een minuut of 10 vertellen, de smaken van de (meer dan 300) afzonderlijke repen daar kunnen we ook nog een en ander over opmerken, al met al een verhaal waar je zo een paar dagen mee vult.

Wat is de beste? Wat is jullie favoriet?

We stellen een enkele keer een wedervraag…waarom wil je dat weten. Omdat jullie toch de experts zijn, krijgen we dan soms terug. En waarom ga je op experts af? Meestal: omdat je zelf nog wat onbekend bent in de wereld van de bijzondere chocolade.

Een goede reden om advies te vragen. En we geven graag raad! Wel hopen we dat je na een kleine aanzet vanuit ons toch vooral afgaat op je eigen smaak. En zeggen er bij: de beste chocolade ter wereld bestaat niet. Er speelt van alles mee: persoonlijke voorkeuren, de herinneringen uit je jeugd, de smaak die je als kind tot volwassenen ontwikkelde, duurzaamheid, structuur, geur, smaak.

En je kunt op allerlei manieren de chocolades rangschikken. Telt de prijs mee? De mening van chocolade experts? Van alle chocoladefans ter wereld?

Graag persoonlijk advies? Stuur ons een mailtje! 

Ons antwoord: wat is de beste chocolade?

dandelion small batch bean to bar chocolate maker usa webshopDe beste chocolade is voor ons chocolade waarin je de bijzondere cacao proeft. Een chocolade die met aandacht is gemaakt. Een chocolade die rekening houdt met de cacaoboer die met veel moeite de cacaoboom heeft grootgebracht en de cacaopeulen oogst, en de cacao fermenteert en droogt. De beste chocolade is daarna met zorg tot chocolade verwerkt. De ene maker kiest voor een grovere maling, de ander voor wat fijner. De ene maker kiest voor iets donkerder gebrand, de ander voor iets lichter. En uiteraard, dat resulteert in…smaak!

Juist de diversiteit aan smaken, door oorsprong van de cacao, door de bewerking, is wat voor ons chocolade goed maakt, en bijzonder.

Voor de beste chocolades volgens deze definitie moet je echt niet in de supermarkt zijn.Voor de eerlijkste chocolades trouwens ook niet. Als je kwaliteit en diversiteit zoekt raden we je in ieder geval aan het te zoeken in de wereld van de bean to bar chocolademakers. Een ander aanknopingspunt dat daar mee te maken heeft: origine chocolade.

Voor wie dus vraagt naar de beste chocolades kunnen we absoluut niet één merk aanraden. Ja, we hebben zo onze voorkeuren, momenteel vinden we Dandelion bijvoorbeeld helemaal geweldig. En Soma, wereldtoppers uit Canada . En, en, en….

Maar: Eigenlijk heb je er weinig aan te weten wat onze favorieten zijn. Wij kennen al veel, hebben duizenden chocolades geproefd, onze persoonlijke voorkeuren hebben zich ontwikkeld. En als je iets meer aan het begin staat van je ontdekkingstocht zul je onze voorkeuren misschien alleen al daarom niet delen. Maak vooral je eigen ontdekkingsreis. Vraag ons gerust om advies, en weet ook: in onze chocolade webshop verkopen we eigenlijk enkel chocolades waar we achter staan.

Zoveel chocolades… ik kan niet kiezen!

We snappen goed dat mensen soms overweldigd raken door de keuze. We hebben inmiddels meer dan 300 chocolades. Waar te beginnen, in vredesnaam?

Voor beginnende chocoladeliefhebbers hebben we dan ook twee adviezen:

 1. internationale chocolade awards 2015Kijk eens bij Award Winners. Het zegt écht niet alles, maar de jury’s van de International Chocolate Awards, Academy of Chocolate & Good Food doen elk jaar weer hun best om de allerbeste chocolades ter wereld te bekronen. Of ze daarin slagen? Wij waren ook al eens jurylid, en hebben gemengde gevoelens. Ja, de winnende repen zijn vaak prachtig. Maar helemaal blind is het nooit. De jury bestaat uit mensen die het al 20 jaar doen, en nieuwkomers. Makers doen niet altijd mee, gewoon omdat het ze best wat kost aan samples. Al met al, genoeg bedenkingen, maar de prijswinnaars  kunnen wel een heel mooi startpunt zijn van je ontdekkingstocht in bijzondere chocolade.
 2. Kies een chocoladepakket. We hebben een aantal pakketten samengesteld, om makkelijk met de chocolade kennis te maken. Zo is er een 100% pakket, een 70% pakmeesterlijke melkchocolade proefpakket melkchocolade bijzonder bean to bar craft chocolade donker proeven bestellen kopenket en hebben we recent ook twee speciale kennismakingspakketten aan de webwinkel toegevoegd. Om het simpel te houden: Meesterlijke Melkchocolade of Pure Perfectie. Speciaal samengesteld om een mooie en diverse eerste ontmoeting te hebben met goede chocolade. Formidabel als cadeau voor elke chocoladeliefhebber, en buitengewoon geschikt om te delen voor bij een chocoladeproeverij. En bovendien met nogal een flinke kennismakingskorting!

Daarnaast denken we natuurlijk ook graag met je mee.

Dus heb je vragen laat het ons toch vooral weten. Een mailtje is zo gestuurd, en wij mailen vrij snel en meestal uitgebreid terug. We kunnen meedenken met al je chocoladevragen!

Voorbeelden van vragen waarmee je bij ons terecht kunt:

 • Ik hou van Lindt 70%/85/99% – wat lijkt daar op?
 • Is fairtrade chocolade altijd eerlijk? Welke chocolade is het beste voor mens en natuur?
 • Welke chocolade komt per zeilschip?
 • Welke chocolade past bij mijn allergie?
 • Wat betekent bean to bar? En single origin? En craft chocolate?
 • Ik eet graag repen van Tony’s Chocolonely – maar wil een keer iets anders proberen- waarmee zal ik starten?
 • Ik vind Cadbury / Milka / Verkade helemaal geweldig, vooral hun melk / pure / smaakjes reep, wat voor bean to bar chocolades raden jullie dan aan?
 • Ik zou heel graag eens een meer bloemige chocolade proberen – of juist een wat meer fruitige – welke origine raden jullie dan aan om mee te beginnen?
 • Een proeverij organiseren lijkt me leuk – hebben jullie tips?
 • Ik zoek chocolade voor bij een specifieke whisky/speciaalbier/thee/kaas/etc kunnen jullie van dienst zijn?
 • Enfin – eigenlijk zijn al je chocolade vragen dus hartstikke welkom. Mail ons gewoon even – alles is welkom!

Conclusie: één allerbeste chocolade kunnen we je niet geven. De chocolades die we verkopen zijn stuk voor stuk speciaal.

Maar je moet toch ergens beginnen… Neem een kijkje bij de pakketten. En vraag ons gerust om (smaak)advies via een mailtje als je het echt even niet weet.

De waardering van chocoladeverkopers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 87 reviews.

0.000 items
Waiting List We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.