Het perfecte cadeau – natuurlijk: chocolade.
Maar het feest is pas compleet met écht bijzondere chocolade. Sla de supermarkt eens over & kies voor bean to bar chocolade van eerlijke origine cacao. Voor jezelf of als een prachtig cadeau voor iedere chocoladeliefhebber.
We hebben twee speciale pakketten samengesteld, beschikbaar in melk & puur.
Pure Origine – €26,95
Vijf pure chocolades.Gratis extra mini.
Vijf bijzondere complexe chocolades die niet uitnodigen tot snoepen maar tot proeven. Bean to bar gemaakt door chocolademakers die écht anders & eerlijk werken.
Wat te denken van cacao vervoerd per zeilschip. Of chocolades die én een eerlijke prijs voor de cacaoboer zorgen en geheel in Vietnam gemaakt worden. En de prachtige chocolades van Zotter die bean to bar en ook biologisch & fair zijn.
De samenstelling van het pakket varieert. Hieronder afgebeelde repen zijn ter indicatie.
Bean to bar is beter voor de wereld, maar ook de smaak zal je overtuigen. Chocolade is meer dan snoepgoed, en dat proef je!
Melk Origine – € 26,95
Vijf melkchocolades. Gratis extra mini.
Liever vegan? Geen probleem! Zet ‘vegan’ in het opmerkingenveld bij het afrekenen, dan houden we er met veel liefde rekening mee!
Vijf zijdezachte en complexe melkchocolades die niet uitnodigen tot snoepen maar tot proeven. Chocolade van makers die écht anders werken. Bean to bar.
Wat te denken van een melkchocolade uit Nicaragua die biologisch, fair & bean to bar is – en uitgeroepen werd tot beste chocolade ter wereld. Of een zijdezachte vegan melkchocolade met kokos. Of een melkchocolade met 55% cacao waarmee Congolese vrouwelijke cacaoboeren extra gesteund worden.
De samenstelling van het pakket varieert. Hieronder afgebeelde repen zijn ter indicatie.
Bean to bar is beter voor de wereld, maar ook de smaak zal je overtuigen. Chocolade is meer dan snoepgoed, en dat proef je!
Betere chocolade voor een betere wereld.
- Een pakket vol met de beste chocolades ter wereld
- Van chocolademakers die zich volop inzetten voor een eerlijkere wereld.
- Van directe handel tot transport per zeilschip. Van biologische cacao tot vegan chocolade.
- Origine chocolades van directe handel. Prijzen veel hoger dan fairtrade.
- De chocolade is vaak gemaakt in de landen waar ook de cacao groeit. Van Ecuador tot Vietnam.
- Wij kiezen de beste & eerlijkste chocolades. Zelf hoef je enkel nog maar te bedenken…wil je melk of puur. Of allebei natuurlijk.
- Perfect als cadeau. Geef het aan in het opmerkingenveld en we sturen kosteloos een kaartje met je eigen tekst mee!
Een pakket vol met de beste & eerlijkste chocolades ter wereld.
Kan ik naast de chocoladepakketten nog wat anders bestellen?
Zeker! We hebben meer dan 400 chocolades. Die kun je via het menu bovenaan allemaal bekijken en uiteraard gelijk mee bestellen. Chocolades van 100% cacao, pure repen, melkchocolades, witte chocolade, vegan chocolade, biologische chocolade – echt voor elk wat wils. En dan nog een hele berg aan chocolades met allerhande smaaktoevoegingen. Van rode peper tot kokos en van kefir tot rozenblad.
Hoe verzenden jullie de chocolade?
We verzenden per post en in 30 steden per fietskoerier. De kosten zijn binnen Nederland altijd €2,95. We zijn geen Bol.com en hebben geen distributiecentrum, reken er daarom op dat verzending enkele dagen kan duren. Lees hier meer over de verzending
Wat is bean to bar chocolade precies?
- Hoe het precies zit leggen we hier graag uit. De belangrijkste principes:
- Bean to bar betekent van boon tot reep. De makers maken zelf kleinschalig van cacaobonen de chocolade. Heel anders dan in de supermarkt of bij de chocolatier. Daar wordt vrijwel alle cacao verwerkt in een paar reusachtige fabrieken.
- Directe(re) handel – er komt geen cacaobeurs bij kijken. De makers gaan naar de boer of boerencoöperatie, en kopen daar hun cacao. Of ze kloppen aan bij een eerlijke ‘middle woman’ zoals Uncommon Cacao. Ze betalen een prijs die vrijwel altijd ruim hoger ligt dan bij fairtrade.
- Transparantie – geen ondoorzichtige ketens. De chocolademakers gaan bij de cacaoboeren op bezoek, en kunnen je daar heel veel over vertellen. Ze geven rondleidingen, en je kunt ze de hand schudden op chocoladefestivals.
- Origine – voor cacao maakt het heel veel uit waar deze vandaan komt. Cacao uit Madagskar smaakt heel anders dan cacao uit Ecuador. En dat proef je terug in de chocolades.
- Weinig ingrediënten – Om chocolade te maken zijn maar een paar dingen nodig: cacao, wat suiker, en eventueel melk. Veel meer ingrediënten zul je bij deze chocolades niet aantreffen. Ze gebruiken ook nooit vanille-aroma. Dat is ook niet nodig, doordat de beste cacao gebruikt wordt.
- Wie zijn de Chocoladeverkopers?
Wij zijn Paul & Emma. Chocoladeliefhebbers, fietsers, vlinderliefhebbers en sinds drie jaar ook Chocoladeverkopers. We houden niet zo van supermarktchocolade, wel van bean to bar chocolades van bijzondere origine cacao.
We geloven dat goede chocolade de wereld een beetje eerlijker, mooier en lekkerder zal maken. Heb je nog vragen? Mail ons gewoon even. We weten stiekem inmiddels best veel – en reageren altijd veel te uitgebreid.