29 mei 2017 chocolatier alexandre bellion bijzondere bean to bar chocolades origine terroir

Alexandre Bellion – nu te bestellen

chocolatier alexandre bellion bijzondere bean to bar chocolades origine terroirChocolatier Alexandre Bellion volgden wij al een tijdje. Hij maakt al tijden mooie bonbons in zijn atelier in Leiden. En elk jaar rond de kerst kon er bij onze chocolademakkers van Clearchox een mooi doosje besteld worden. Dat is echter niet het enige, zijn creaties zijn ook beschikbaar in de Amsterdamse chocoladehemel Chocolatl. Ook sterrenrestaurant Librije weet Alexandre te vinden voor zijn magnifieke chocolades.

Bean to bonbon…bean to bar

“Alexandre combineert de mooiste grondstoffen met kennis, kunde en veel passie. Hij wil de keten van het geheel productie proces zoveel mogelijk in eigen hand houden.”

De meeste chocolatiers werken volledig met couverture. Ze kopen in feite kant en klare chocolade, van bijvoorbeeld Cacao Barry of Valrhona. De chocolade wordt zelf dus elders, in een grote fabriek, gemaakt. Dan kun je daarmee nog steeds prachtige bonbons maken, met allerhande mooie toevoegingen en smaken. Maar Alexandre gaat een stapje verder.

Zelfgemaakte chocolade

Alexandre Bellion is een van de weinige chocolatiers die zelf zijn chocolade maakt. Hij werkt dus niet met kant en klare chocolade, maar begint bij de cacaoboon. Die brandt hij, maalt hij, en concheert hij, om er zo zelf chocolade en daarna bonbons van te maken. Van boon tot reep, of van boon tot bonbon. Bean to bar.

Reizen naar de cacao

Zelf chocolade maken, voor Alexandre hoort daar absoluut het bezoeken van de cacaoplantages bij. Hij reist de wereld rond om direct op de cacaoplantages de cacao geoogst te zien worden, en mooie cacao te selecteren voor zijn chocolades. Zo kan hij ook uit de eerste hand vertellen waar zijn cacao vandaan komt, hoe de omstandigheden zijn en wat het bijzonder maakt.

Het terroir maakt het verschil

Natuurlijk: waar de cacao vandaan komt heeft dan weer grote invloed op de smaak van de chocolade.

Dit geldt natuurlijk voor vrijwel elke reep die we verkopen, maar proef je zeker duidelijk terug in de repen van Alexandre. En ook voor hem geldalexandre bellion single origin vietnam chocolade bean to bar nederlands leiden atelier chocolatiert dat dit een van de mooie dingen is aan echte chocolade. Je proeft waar het vandaan komt.

“Echte chocolade heeft niet één en dezelfde smaak. Je proeft daarin, net als bij wijn, het terroir. Dat maakt juist het verschil. Dat is de uitdaging; het zoeken van verschillende smaken met originele aroma’s en het combineren van de juiste ingrediënten.”

Alexandre Bellion chocolades kopen? Klik door naar het assortiment. Vier origine chocolades met cacao uit respectievelijk Ecuador, Vietnam, Tanzania & Nicaragua.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1980 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.