26 februari 2016 questions and answers

Antwoord van Akesson’s: Wat weet je over de cacaoboeren?

Wat weet je over de boeren die de cacao voor jullie chocolade produceren?

De eerste vraag die we kregen in onze serie ‘vragen van klanten voor chocolademakers’ was van de moeder van Paul, een fan van melkchocolade die geïnteresseerd is in de ethische kant van het chocolade maken, en dan met name hoe het de cacaoboeren vergaat. Wil jij een volgende vraag stellen aan de makers? Stuur je vraag gerust naar ons door!

We stelden deze vraag aan meer chocolademakers. Lees ook de antwoorden van de andere makers!

This blog is also available in english.

Antwoord van Akesson’s

chocolademaker akeson met cacaobonen“Over je vraag moet ik allereerst zeggen dat we geen cacao inkopen. Ik ben eigenaar van het land en ben de boer. Op mijn estates ben ik werkgever voor ongeveer 700 mensen en draag zorg voor hun levensomstandigheden. Naast hun salaris krijgen ze behuizing en andere sociale voordelen. We bouwen scholen. We verdelen 300 hectare zodat ze hun eigen gewassen kunnen verbouwen en zelfvoorzienend kunnen zijn met voedsel. We produceren onze eigen elektriciteit met zonnepanelen en technologie die we kochten van GAIA, Duitsland. Meer dan de helft van de electriciteits-installatie is niet voor ons opgezet maar voor de dorpen en de mensen. We zijn Fair for Life gecertificeerd door IMO.”

Antwoord oorspronkelijk in het Engels, door Bertil Akesson. Vertaald door Chocoladeverkopers. Meer lezen over Akesson’s kan op hun website.

We stuurden deze vraag naar meer chocolade makers. Je kunt ook hun antwoorden lezen.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1935 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.